Sute de lei pentru un elev de clasa I

1521

rechiziteEchiparea unui copil pentru clasa I pare a fi „un sport” din ce în ce mai costisitor, în ultimul timp. Câteva sute de lei asigură doar strictul necesar pentru începerea şcolii.

Cei care au mai mult de un copil elev în clasele primare au de scos şi mai mulţi bani din buzunar, mai ales că în cadrul ciclului primar uniformele sunt obligatorii.

Pentru a-ţi trimite copilul la şcoală măcar cu strictul necesar la el, trebuie să scoţi din buzunar câteva sute de lei noi, lejer. Ce te faci, însă, dacă salariul tău este unul minim pe economie, la fel ca al soţului, sau poate unul dintre voi este şomer? Pentru a scăpa ceva mai ieftin, poţi procura o uniformă şcolară din piaţă, unde preţurile variază între 35 şi 50 de lei, în timp ce în magazine, o uniformă de băieţel ajunge la suma aproximativă de 100 lei, iar o uniformă pentru fetiţe porneşte de la 56 de lei, preţul crescând în funcţie de mărime. Pe lângă uniformă, viitorul elev are nevoie şi de un ghiozdan, preţurile fiind, de asemenea, destul de variate şi pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin este 15 lei, găsit tot în piaţă, în timp ce unul „de firmă” şi cu eroii preferaţi din desene animate poate ajunge şi la 200 de lei.
Caiete cu licenţă
Din ghiozdan nu pot lipsi, pe lângă manuale, caietele şi penarul, care trebuie să fie dotat cu absolut tot, de la stilou, la creion, gumă de şters, creioane colorate şi alte rechizite de acest fel. În funcţie de dotări, preţul penarelor porneşte de la 15 lei. De asemenea, şi un caiet normal costă între 1,5 şi 1,7 lei, în timp ce un caiet cu licenţă este în jur de 2,5 lei. Un bloc de desen costă în jur de 4 lei, iar un caiet cu spirală aproximativ un leu. Pe lângă toate acestea se adaugă şi un trening pentru orele de sport, pantofi şi alte „mărunţişuri”, din păcate necesare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here