Sute de kilograme de alimente, reţinute de inspectorii sanitari-veterinari

419
panificatiePeste 330 de kilograme de produse de panificaţie şi conserve cu zarzavaturi au fost confiscate de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Aceasta a fost o urmare a mai multor controale efectuate de către reprezentanţii DSVSA Gorj în perioada 11-17 ianuarie.

Astfel, 79 de unităţi supuse controlului sanitar-veterinar din municipiul Târgu-Jiu şi localitatea Băleşti au fost verificate: trei unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri; o unitate de fabricare a produselor expandate (pufuleţi); 28 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare; pieţele agroalimentare din Târgu-Jiu şi Motru; patru unităţi de alimentaţie publică şi colectivă; două carmangerii; şase măcelării; două ferme de păsări; trei târguri de animale din comunele Ţânţăreni, Săuleşti, Bâlteni. “Avem în derulare şi un control tematic permanent, zilnic, în toate unităţile de învăţământ din judeţ, care prepară şi desfac produse alimentare, iar săptămâna trecută am verificat aceste aspecte în 28 astfel de unităţi”, ne-a declarat Ion Iliuţă, director coordonator al DSVSA Gorj.

În cadrul activităţilor de control, sau aplicat trei avertismente scrise pentru deficienţe minore într-o unitate de fabricare a pâinii din comuna Băleşti, o măcelărie şi un snack-bar din Târgu-Jiu. “Am aplicat şase amenzi în valoare de 50.000 lei pentru abateri de la cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare privind manipularea produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare şi neîntreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare în patru unităţi de comercializare a produselor alimentare, într-o brutărie şi un depozit alimentar”, a mai spus Iliuţă. De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari care au dispus confiscarea celor 331 de kilograme de produse alimentare şi de panificaţie dintr-un depozit alimentar, au redirecţionat întreaga cantitate către o unitate specializată în distrugerea lor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here