Sute de europubele pentru locuitorii din Scoarţa

390
europubeleÎn urmă cu doar câteva zile, Primăria comunei Scoarţa a primit un număr de 500 de europubele ce urmează a fi distribuite cetăţenilor localităţii, imediat după ce vor fi inscripţionate cu sigla comunei. Acestea se află încă în faţa Postului de Poliţie Scoarţa.

Achiziţionarea acestor pubele pentru Scoarţa face parte dintr-un program pe fonduri în care sunt înscrise 13 localităţi, iniţiatorul fiind oraşul Târgu-Cărbuneşti. Proiectul poartă denumirea „Staţie de transfer deşeuri în oraşul Târgu-Cărbuneşti”, iar pentru europubelele primite, localităţile nu vor plăti nici un leu.

„Am comandat europubele în funcţie de numărul de locuitori. Sper să ajungă. Oricum, inginerul proiectant a trimis încă un act adiţional al programului pentru achiziţionarea a mai multor europubele. Am fost anunţaţi că şi Scoarţa va mai primi încă 200 dar nu ştim sigur când”, ne-a declarat Aurelian Cotîrlău, primarul comunei Scoarţa.
Aceasta a adăugat şi faptul că o gospodărie nu va primi mai mult de o europubelă, care, imediat după ce toate localităţile incluse în proiect vor avea şi europubele şi un operator regional, gunoaiele vor fi ridicate de către maşini. Pentru toate cele 13 localităţi există în prezent 3 autogunoiere de 6 cm cubi şi una de 12 cm cubi. „Dacă europubelele nu vor ajunge pentru toate gospodăriile sau maşinile nu vor putea ajunge la fiecare în parte, atunci vom avea grijă să organizăm puncte de colectare”, a completat edilul localităţii Scoarţa.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here