Suspectat de un prejudiciu de 1 milion de euro – Dosar DNA pentru Potârcă, din cauza unei evaziuni mai vechi

441
Omul de afaceri Constantin Ninel Potârcă, viitor candidat la funcţia de preşedinte al României, este anchetat de procurorii anticorupţie într-un dosar privitor la o presupusă evaziune fiscală de 40 de milioane de lei.

Acesta afirmă că a fost miercuri după-amiază la Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi le-a cerut procurorilor să îl trimită mai repede în judecată pentru a nu-i fi afectată imaginea în timpul campaniei electorale. Potârcă spune că evaziunea fiscală care îi este imputată de procurori a mai făcut obiectul altor dosare penale, soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. Omul de afaceri afirmă că deţine documente şi probe cu care îşi poate dovedi în instanţă nevinovăţia, motiv pentru care le-a cerut procurorilor să finalizeze mai repede cercetările. Conform declaraţiilor sale, procurorii anticorupţie au suspiciunea că tranzacţiile cu facturi în valoare de 40 de milioane de lei nu au la bază operaţiuni reale, lucru pe care Potârcă îl neagă categoric.

„Au mai cercetat şi alţii şi nu au găsit nimic pentru că eu nu fac evaziune. Am 30 de neînceperi de urmăriri penale şi 3-4 achitări date de instanţele de judecată, aşa că nu e o problemă nici dosarul acesta. Am un dulap plin de documente pe care le păstrez de la toate controalele din ultimii 10 ani. Am 100 de controale pe an, adică unul la 3 zile, iar acum, când începe campania, s-au gândit unii că poate mă prind cu ceva, dar voi candida, vă asigur de asta”, spune Potârcă.
Omul de afaceri susţine că are adunate semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţie şi că aşteaptă doar formarea Biroului Electoral Central pentru a parcurge această etapă de înscriere în cursa electorală. Constantin Ninel Potârcă vrea să candideze din partea etniei rromilor, el anunţând încă din vară că vrea să fie primul reprezentant al comunităţii care va candida pentru cea mai importantă funcţie publică din România.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here