Suspectat de crimă, convins că nu avea discernământ

426
Bărbatul din Jupâneşti care toamna trecută şi-a omorât vărul în bătaie crede că nu avea discernământ în momentul în care a comis faptele. Nicolae Tuturigă este acuzat că a comis crima respectivă chiar în ziua în care a împlinit 42 de ani.

El a băut atunci cu vărul său fără limită, de abia a doua zi dându-şi seama că vărul său, Nicolae Negrea, zace mort într-un loc izolat, casele celor doi fiind situate pe un deal. Bărbatul a fost reţinut atunci pe loc, iar acum a declarat în faţa instanţei că nu şi-a strâns vărul de gât, aşa cum susţin anchetatorii.

Suspectul explică numărul mare de vânătăi de pe corpul victimei sale prin faptul că a jucat-o pe aceasta în picioare, după cum s-a exprimat bărbatul în faţa judecătorului de caz. Tuturigă susţine că, astfel, dovedeşte faptul că nu a comis crima intenţionat, ci pe fondul consumului exagerat de alcool şi al certurilor care au fost între el şi victimă pentru un radiocasetofon. Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice, el reclamând la judecător faptul că, după ce a fost arestat preventiv, anchetatorii nu l-au dus la un specialist pentru a-i analiza discernământul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here