Suspansul se menţine după remiza cu Mediaş

768

Pandurii Târgu-Jiu nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, 0-0 cu Gaz Metan Mediaş. Punctul de la Severin îi face pe gorjeni să depindă doar de ei în ecuaţia salvării, dar trăirile vor fi intense având în vedere că în ultima etapă formaţia lui Stoican joacă la Botoşani.

Filmul meciului
Fără antrenorul principal pe bancă, şi fără Buşu şi Firţulescu în teren, Pandurii a fost la timona jocului, dar nu a profitat de situaţiile create. Prima oportunitate bună a fost irosită de Erico Da Silva (`33), care şi-a făcut loc bine în careul advers, dar nu a plasat cum trebuie lovitura de cap. Gazdele au scăpat de gol la şutul lui Bic (`41), care l-a bătut pe Popescu, dar a trecut puţin pe lângă poartă. Gorjenii au accentuat presiunea în partea secundă, dar Hlistei (`57) şi Hamed (`66) au irsoit oportunităţi uriaşe de a marca. Chiar şi aşa, Negruţ putea aduce victoria pe final, însă jucătorul Pandurilor nu a fost inspirat şi a căutat, fără succes, poarta în două rânduri.

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaş 0-0
Stadion Municipal Severin
Pandurii: Popescu – Negoiță (Pîrcălabu `75), Da Silva, Ene, Nwabueze – Cioinac, Zaina – Hlistei, Păcurar-Surugiu(Hamed `59), Batin (`87 Negruț). Antrenor: Flavius Stoican.
Gaz Metan: Greab – Crețu (`87 Petre), Trâtovac, Buzean, Rugasevic – Zaharia, Bic – Munteanu, Olaru, Lupu ( 48`Trif) – Buziuc (Danci `78). Antrenor: Cristi Pustai.
Arbitrii: Radu Petrescu, Adrian Ghinguleac, Vladimir Urzică

David: “E un punct câştigat”
Omul care a stat pe bancă în absenţa lui Flavius Stoican, Valentin David, a declarat la finalul meciului că egalul este unul important pentru gorjeni “A fost o partidă grea, de data aceasta nu am mai avut şansa să marcăm, însă nici nu am mai primit gol. Pentru noi e important orice punct câştigat. Am avut două ratări imense. Este şi o oarecare oboseală, crampe musculare, s-a văzut şi prin schimbările pe care le-am făcut. Încă mai avem şanse de scăpare, muncim până în ultima secundă. Trebuie să fim încrezători în forţele noastre, acum avem o săptămână plină împreună cu jucători pentru refacere şi antrenamente. Suntem cu gândul numai la noi, nu ne gândim la alţii. Flavius Stoican ştie exact ce are de făcut, avem o săptămână pentru a analiza jocul Botoşaniului, pentru a ne reface din punct de vedere fizic şi pentru a aborda meciul la victorie. Nu băgăm autobaza acolo, mergem să jucăm fotbal, să venim cu un rezultat pozitiv şi cu echipa în Divizia A”, a spus David. “E bine că am obţinut un punct, din păcate, nu am avut aşa multă inspiraţie. Am jucat cu o echipă în formă, Gazul, la mustaţă, nu a jucat în play-off. Depindem şi de rezultatele pe care le fac contracandidatele noastre, nu putem spune că ele au asigurată victoria. Contează că Flavius Stoican nu va fi pe bancă, dar trebuie să jucăm şi aşa”, a declarat preşedintele USMO, Marin Condescu. “Nu este mulţumitor pentru că puteam scoate o victorie astăzi. Am avut o ocazie foarte mare, dar îmi pare foarte rău pentru că nu am reuşit să marchez. Când am dat la poartă m-a lovit mingea şi în piciorul stâng. Avem şanse foarte mari de a ne salva, depinde ce fac şi celelalte echipe”, a spus Yasin Hamed.

Atac spre Ligă!
Oboseala şi-a pus serios amprenta pe fotbaliştii gorjenilor. Negoiţă a ieşit accidentat, iar Samson a avut deseori crampe în partea secundă. Pandurii a disputat 3 meciuri în 7 zile, iar jucătorii au arătat cu degetul spre Liga Profesionistă de Fotbal. “Am avut meciuri din trei în trei zile, s-a adunat ceva oboseală, dar cred că este un rezultat echitabil. Cu acest punct cred că suntem salvați de la retrogradare. Am avut niște ratări incredibile, dar asta este, se mai întâmplă. Ne-a fost foarte greu fără domnul Stoican pe bancă, ne mobilizează, dar n-avem ce să facem. Nu cred că ne dădea nimeni șanse înaintea meciului cu Chiajna să câștigăm trei partide la rând”, a spus Cornel Ene. “Știam că ne va aștepta un meci greu, am alergat foarte mult, chiar dacă eram epuizați după ultimele două meciuri. Chiar nu știu cine face programările astea, suntem și noi oameni, cât să alergăm și noi? E inadmisibil. Nici nu mai avem timp de antrenamente, chiar îi rog să fie mai atenți pe cei care fac programările, pentru că nici noi nu mai putem să alergăm. Oricum, este foarte important că am luat un punct și că nu am pierdut acest meci”, a declarat Ionuț Cioinac.

Firmele vin, jucătorii pleacă
Lăsând la o parte parcursul sportiv al Pandurilor, la echipa din Târgu-Jiu rămân multe necunoscute. Marin Condescu se laudă că viitorul echipei este unul mai luminos, dar jucătorii gorjenilor sunt acontaţi de alte formaţii. Săptămâna trecută au fost anunţaţi şi alţi membrii AGA…
“Când am discutat despre strategia legată de cei 1500 de euro net mediu pe lună, nimeni nu ne-a înțeles. Dar, noi am avut un plan, am propus o formulă de câștig bazată pe mai multe luni.Iată că acum, în luna mai, toți jucătorii de la Pandurii câștigă peste 5.000 euro, toți! A fost o formulă câștigătoare pentru că am ajuns aici. Am făcut rost de bani, chiar dacă suntem în insolvență, plus că din toamnă sunt promisiuni că peste 40 de firme vor veni să finanțeze, dacă ne vom salva”, a fost declaraţia interesantă a lui Condescu. Dacă Yasin Hamed nu a confirmat că va pleca la CFR Cluj, aşa cum se zvoneşte, se pare că Erico Da Silva va juca la Giurgiu în sezonul următor. “Erico da Silva, de la Pandurii, va juca la Astra. Au semnat contractul. Echipa are nevoie de ceva schimbări, având în vedere că pleacă 12 jucători”, a spus Bogdan Apostu la Digi Sport. “Nu ştiu nimic de CFR Cluj, până în vară vedem, mai avem un meci important. Oricine şi-ar dori să joace la o echipă mai mare”, a fost reacţia lui Hamed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here