Supraveghetorii CE Oltenia au dat înapoi. Comunicat!

1188

Directorii şi salariaţii Complexului Energetic Oltenia trebuiau să ceară voie în scris Consiliului de Supraveghere înainte să vorbească în numele companiei. Această decizie aberantă a fost taxată dur, şefii CE Oltenia comunicând, în Vinerea Mare, că măsura nu se mai justifică de la 1 mai.

„Hotărârea a fost adoptată în contextul necesității asigurării protejării intereselor comerciale și financiare ale companiei care a făcut eforturi deosebite pentru realizarea conformării la cerinţele legate de depunerea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (certificate CO2) până la data de 30.04.2019.

Ne referim la cel puțin două tranzacții importante ale companiei din această perioadă, respectiv contractarea unor credite bancare în valoare de 500 milioane lei și achiziția de certificate CO2.

Este fără (putință de) tăgadă faptul că ambele tranzacții, extrem de importante și cu efecte semnificative la nivelul interesului comercial și financiar al societății, trebuia să fie securizate și să se desfășoare într-un climat confidențial, luându-se în considerare faptul că orice informație sau interpretare legată de etapele de desfășurare a acestor acțiuni, (reală sau justificată, furnizată sau nu sub spectrul transparenței în comunicare), putea induce părților implicate anumite reticențe, îngrijorări, dificultăți în discuții și negocieri, dar și întârzieri în semnarea documentelor aferente.

Ulterior împlinirii termenului de conformare – 30.04.2019, interesul major pentru menținerea hotărârii nu se mai justifică, prioritatea în continuare a Consiliului de Supraveghere fiind asigurarea siguranței în exploatare a Complexului Energetic Oltenia și protejarea datelor și informațiilor referitoare la activitățile companiei”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here