Suporteri violenţi, evacuaţi de jandarmi de pe stadion

699

Meci cu scandal pe Stadionul “Tudor Vladimirescu”. Un grup de suporteri ai echipei oaspete au scandat injurii şi expresii jignitoare şi au pătruns pe teren, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i evacua din incinta arenei sportive. Din fericire, nu a fost vorba de o situaţie reală, ci doar de un exerciţiu tactic organizat de Jandarmeria Gorj în vederea pregătirii pentru sezonul competiţional.

Picture 033Pe Stadionul “Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu s-a desfăşurat marţi, un exerciţiu tactic cu tema “Acţiunea efectivelor de jandarmi pentru îndeplinirea misiunii de asigurare a ordinii publice cu prilejul desfăşurării unui meci de fotbal cu grad de risc ridicat”, organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj. Picture 083Exerciţiul tactic a fost desfăşurat premergător începerii turului de campionat din cadrul Ligii I de fotbal, în scopul antrenării şi verificării reacţiei de intervenţie pentru aplicarea prevederilor legale prevăzute în Legea nr. 4/2008 privind combaterea violenţei în sport. Pentru buna organizare şi desfăşurare a exerciţiului au fost angrenate efective însemnate de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil, maşini de intervenţie şi câini de serviciu.

Picture 086“Am desfăşurat săptămâna trecută, la sediul unităţii, pregătirea din punct de vedere teoretic, iar astăzi exerciţiul tactic «Modul de organizare al unei misiuni de asigurare la un meci de fotbal desfăşurat pe stadionul din Târgu-Jiu». Am optat pentru această activitate având în vedere că societatea de pază care urmează să asigure măsuri de ordine interioară în incinta stadionului este o societate care are încheiat contract nou, activitatea are caracter de noutate. După desfăşurarea efectivă a exerciţiului vom continua pregătirea prin instalarea dispozitivelor şi precizarea către toate elementele de dispozitiv a sarcinilor, atribuţiilor şi responsabilităţilor pe timpul executării misiunii”, a declarat Florin Popescu, inspectorul şef al Jandarmeriei Gorj.

Picture 100Pe parcursul desfăşurării acestui exerciţiu tactic, jandarmii gorjeni au acţionat pentru preluarea unor persoane turbulente care au scandat injurii şi expresii jignitoare şi au rupt scaune pe care le-au aruncat în terenul de joc. Aceste persoane depistate de angajaţii societăţii de pază care asigurau măsurile de ordine în interiorul stadionului, au fost conduse de către jandarmi la punctul de triere în vederea luării măsurilor legale. A urmat intervenţia angajaţilor societăţii de pază pentru aplanarea unui conflict al suporterilor echipei oaspete, care în urma solicitării responsabilului de ordine şi siguranţă al clubului organizator au fost evacuaţi din stadion de către jandarmi.

Picture 107 Exerciţiul a vizat şi perfecţionarea deprinderilor practice specifice efectivelor de jandarmi din dispozitivele constituite, privind modul de acţiune pentru îndeplinirea acestui gen de misiune de asigurare a ordinii publice cu prilejul desfăşurării unui meci de fotbal cu grad de risc ridicat.

Picture 132Meciuri fără incidente
Potrivit conducerii Jandarmeriei Gorj, până în prezent nu s-au înregistrat incidente grave în timpul meciurilor ce s-au desfăşurat pe stadionul din Târgu-Jiu. “Au fost mici aspecte constatate de jandarmi de regulă la cordoanele de ordine unde au fost identificate persoane care aveau asupra lor obiecte interzise prin Legea 4 şi s-au dispus măsurile legale. În rest, incidente în tribune sau în rândul suporterilor oaspeţi nu am avut”, a precizat Florin Popescu, adăugând că nu se aşteptă la incidente grave nici în acest sezon competiţional.

Picture 161“Mizăm pe faptul că activităţile se vor desfăşura în bune condiţii, vorbesc de misiunea de asigurare în sine odată cu începerea sezonului competiţional. Avem şi un avantaj, să spun aşa – faptul că meciurile considerate mai grele, cu grad de risc ridicat, se vor desfăşura în partea a doua a turului, marea majoritate în returul campionatului. Sperăm să beneficiem de înţelegerea spectatorilor şi contăm pe fair-play-ul dumnealor”, a mai spus şeful Jandarmeriei Gorj.
Roxana Lupu

Picture 229 Picture 290 Picture 322

Picture 340

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here