Supărat, primarul de Ţicleni nu mai pleacă la PSD: “Rămân independent”

549

Primarul oraşului Ţicleni, Radu Constantin, nu mai intenţionaeză să renunţe la PPDD pentru PSD. Edilul spune că dacă va profita de ordonanţa care permite trecerea la un alt partid o va face pentru a deveni independent şi nicidecum pesedist, conducerea PSD nediscutând deloc cu el acest aspect. Asta deşi PPDD-ul are în Consiliul Local Ţicleni cinci consilieri care l-ar urma pe primar în orice condiţii. Supărarea primarului pe PSD are legătură şi cu refuzul conducerii judeţului de a-l ajuta cu un microbuz şcolar, necesar pentru localitate, edilul plătind anul trecut 15.000 de euro pentru cursele făcute pentru elevi de microbuzul Petrofac.

Radu Constantin anunţase în luna mai că este tentat să treacă la PSD, asta dacă legea îi va permite un astfel de transfer. Edilul nu şi-a scuns legătura strânsă cu conducerea judeţului, primarul făcându-l, în ciuda nemulţumirii unora, pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, cetăţean de onoare al oraşului. Sub acest impus, Radu a decis să traecă la PSD, ca acum când are posibilitatea să facă acest lucru să dea înapoi. “Nu mai plec nicăieri. Eventual renunţ la PPDD pentru a deveni independent. Nu trec la PSD pentru că nimeni de la acest partid nu a discutat cu mine acest lucru, asta în condiţiile în care am cinci consilieri care m-ar urma. Nu merg de altfel la nici un partid, pentru că, dacă mă gândesc bine, nici nu ştiu cât de sigură este ordonanţa dată recent. Poate fi contestată şi atunci…”, spune primarul din Ţicleni.

Microbuzul şcolar, doar o promisiune
Ediulul susţine că este de fapt supărat pe social-democraţi că deşi i-au promis un microbuz şcolar nu au reuşit să-l şi facă posesorul acestei maşini. “Mi-a promis deputatul Popeangă că mă ajută, cu un mocrobuz care nu ştiu ce probleme avea. În final, după campania de la parlamentare, toţi au uitat de microbuzul ăsta. Eu am doar unul pentru transportul eleviilor iar maşina face câte două curse de fiecare dată. Am cerut ajutor la Petrofac pentru un microbuz care să facă aceste curse de elevi, şi am plătit 15.000 de euro într-un an pe transport. Acum microbuzerle se dau pentru comune şi în Moldova, nicidecum mie că sunt primar de oraş. Dar vor mai veni alegeri şi va fi nevoie de ajutorul meu. Vom vedea atunci”, a declarat, supărat, primarul Constantin Radu.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here