Sună iarăşi clopoţelul

383

Acest sunet se va auzi sâmbătă 25 mai, în anul acesta de la absolvirea Şcolii de Învăţori din Târgu-Jiu, la cele două clase A şi B, la ora 10. Când îi vom auzi sunetul, ne urcăm pe scara de intrare a fostei noastre şcoli pentru ca fotograful adus de prietenul şi colegul meu Ghiţă Câlniceanu să ne fotografieze la frumoasa aniversare a celor 60 ani de la absolvire.

La revederea după 50 de ani am hotărât ca această revedere să o avem în fiecare an, în ultima sâmbătă din lună mai şi să anunţăm telefonic şi chiar scris şi pe colegii care sunt pe alte meleaguri ale ţării să vină în jurul orei 9.00, în frumosul parc din faţa şcolii care acum e Colegiul Naţional Spiru Haret având ca director pe distinsul profesor doctor Gheorghe Gorun, care în fiecare an ne aşteaptă cu drag. Cu toate că revederea e sâmbăta când e zi liberă, domnul director Gorun le-a spus personalului cantinei şcolii să vină să pregătească masa festivă.
După ce se executa fotografia, vom merge într-o sală de clasă, unde în locul noştrilor dirigenţi care nu mai sunt în viaţă, va fi colegul nostru Ghiţă Câlniceanu care va propune să mai delegăm un coleg în locul regretatului nostru coleg profesorul Caie Dragotă, care a decedat pe 10 iunie 2012.
Apoi, vom ţine momente de reuniune în amintirea celor decedaţi, a căror amintire va rămâne trează pentru noi care încă mai supravieţuim. Dar şi la noi firul vieţii se deşiră şi zilele noastre sunt numărate şi rămânem doar cu amintirile frumoase şi greutăţile materiale produse de daunele războiului şi a secetei pe care am simţit-o, în special elevii care eram în internatul şcolii. Şcoala Pedagogică a instruit şi educat generaţii de elevi care au făcut cinste şcolii şi cadrelor didactice. Ne bucurăm să-l avem, din nou în mijlocul nostru pe colegul Ilie Spineanu stabilit în Bucureşti, ca medic primar chirurg doctor în medicină, care prin operaţile făcute bolnavilor a dat viaţa celor care erau predispuşi să decedeze. Când a luat cuvântul, distinsul doctor ne-a spus să ne protejăm, să fim sănătoşi şi ne-a oferit informaţii despre lucrurile dăunătoare sănătăţii.
Eu le urez multă sănătate colegilor şi să ne mai revedem şi în următorii ani cât vom putea să ne deplasăm!
Îi oferim mulţumiri şi colectivului redacţiei Gorjeanul!
Învătăror Sandu Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here