Sucul de lămâie, un surplus de vitamine

507
suc de lamaieGustul ei puternic este unul dintre motivele pentru care trebuie să o consumăm mai ales în sezonul rece, când avem mai puţine fructe la îndemână. Este fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina C lămâia ajută la protejarea organismului de infecţii şi sunt o sursă foarte bună de fibre insolubile şi solubile, dar şi de potasiu.

În cazul în care consumi sucul de lămâie dimineaţa, efectele benefice asupra stării tale de sănătate vor fi şi mai puternice.
Sucul de lămâie este foarte simplu de făcut: doar câteva lămâi, stoarse bine, peste care se adaugă apa. Află în continuare cât de bun este sucul de lămâie pentru sănătatea ta.
Sucul de lămâie este foarte important pentru stomac.
Persoanele care au greţuri, arsuri la stomac sau paraziţi intestinali pot avea grijă de problemele lor digestive printr-un amestec de suc de lămâie cu apă caldă. Sucul de lămâie nu numai că ajută la reducerea simptomelor de indigestie, dar ajută şi la o funcţionare bună a intestinului.
De asemenea, poate fi folosit de o persoană care suferă de constipaţie.
Sucul de lămâie datorită conţinutului bogat în vitamina C, este util în tratarea infecţiilor şi îmbunătăţeşte vindecarea rapidă. Poţi scăpa uşor de infecţiile din gât şi problemele cu amigdalele dacă faci gargară cu suc de lămâie şi apă.
De asemenea, sucul de lămâie este benefic pentru piele. Proprietăţile antiseptice ale lămâilor înseamnă că acest fruct acrişor este un produs eficient pentru îngrijirea pielii.
Tăieturile minore sau vânătăile por fi vindecate în mod natural prin simpla aplicare a câtorva picături de lămâie pe zona afectată.
Sucul de lămâie ajută la coagularea sângelui. Dacă te-ai tăiat foarte puţin, aplică puţină lămâie peste zona rănită, iar sângerarea se va opri imediat.
Toxinele din corp pot fi eliminate cu ajutorul sucului de lămâie, iar acest lucru este reflectat de o piele sănătoasă şi strălucitoare.
Persoanele care consumă frecvent suc de lămâie au riduri mai puţine. Sucul de lămâie poate reduce senzaţia de arsură de la nivelul pielii, vindecă acnea, elimină celulele moarte de pe piele şi albeşte anumite zone pătate de pe piele.
Dacă vrei să dai câteva kilograme jos este bine să consumi suc de lămâie. Consumat împreună cu miere şi apă caldă, sucul de lămâie este un mijloc natural de a pierde în greutate. Pentru cele mai bune rezultate, acest amestec trebuie să fie consumat dimineaţa.
Conţinutul de potasiu din sucul de lămâie îi ajută pe cei care au tensiune arterială crescută, ajutând la tonifierea arterelor.
De asemenea, sucul de lămâie este bun pentru ameţeli, greaţă, reduce stresul şi depresia.
Persoanele cu astm bronşic, tulburări respiratorii, reumatism sau artrită pot avea foarte multe de câştigat dacă consumă suc de lămâie zilnic.
De asemenea, sucul de lămâie ne ajută să ne protejăm împotriva gripei sau a răcelii.
Durerile de dinţi pot fi reduse prin folosirea sucului de lămâie. Respiraţia urât mirositoare poate fi îndepărtată uşor dacă apelezi la suc de lămâie.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here