Sucul de lămâie face bine ficatului

611

suc de lamaieSucul unor fructe şi legume dacă sunt consumate în fiecare zi ajută organismul să elimine toxinele. Dintre acestea amintim: suc de morcovi, mere, lămâie, struguri, ridiche neagră sau sfeclă roşie.

În paralel cu tratamentul dat de medic în ceea ce priveşte afecţiunile ficatului, dieta cu suc de morcovi, ridiche neagră, sfeclă roşie şi ceaiuri medicinale este excelentă în eliminarea toxinelor din corp. Conform unui fitoterapeut de mare ajutor în regimul hepaticilor este gutuia, consumată chiar şi sub formă de dulceaţă sau compot, dar şi consumul în fiecare zi al lămâilor, morcovilor şi ridichiilor negre.

Dintre afecţiunile hepato-biliare, cele mai des întâlnite sunt hepatitele cronice, dischineziile biliare şi litiaza biliară. Conform specialiştilor acestea se manifestă prin oboseală excesivă, anxietate, dureri în partea dreaptă a abdomenului, balonări şi senzaţie de greaţă. Atunci când vă confruntaţi cu calculii biliari, apar dureri frecvente în umărul drept. Sucul de dovleac sau sucul de ridiche neagră sunt indicate pentru îndepărtarea secreţiilor de fiere.

Hepatita A este destul de des întâlnită. Este o boală a igienei precare, purtând numele şi de boala mâinilor murdare. Rar poate fi cauza apei sau a alimentelor. Hepatitele cu virusuri de tip B, C, D pătrund în organism prin injecţii sau transfuzii.

Plantele vin în ajutorul acestei categorii de bolnavi. Plantele medicinale cu rezultate bune sunt: afinul, anghinarea, armurariul, menta, lemnul dulce, leurda, păpădia, turiţa mare, mesteacănul, gălbenelele, sunătoarea, angelica, coada şoricelului, coada calului sau salvia. Se vor face infuzii din fiecare plantă.

Tratamentul naturist este eficient pentru dezintoxicarea ficatului şi eliminarea reziduurilor din organism. În acest sens foarte bune sunt sucurile din fructe (lămâi, pepene verde, prune, struguri, mere. Acestea sunt eficiente în faza incipientă a bolii.

Tratamentul poate fi menţinut în continuare cu salate din legume. Cele mai indicate sunt: guliile, morcovii, spanacul, ţelina, pătrunjelul. De asemenea indicate sunt şi sucurile care conţin celuloză: castraveţi, varză, ridichi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here