Succes care reaprinde speranţa! CSM Târgu-Jiu s-a impus în confruntarea cu Athletic

1006

Baschetbaliştii gorjeni au debutat cu dreptul pe teren propriu în noul an. După trei eşecuri la rând în LNBM, elevii lui Jordanco Davitkov au reuşit să treacă de Athletic Constanţa, scor 81-70. Confruntarea a fost una pe muchie de cuţit, iar gazdele s-au desprins decisiv în ultimele minute ale meciului, unul extrem de antrenant, spre deliciul publicului, care a fost prezent în număr mare la Sala Sporturilor. Pe sferturi, scorul a fost 14-19, 24-18, 26-21, 17-12. Din nou, veteranul Porter Troupe a contribuit decisiv la succesul formaţiei sale. Căpitanul echipei noastre a reuşit un block de excepţie la 74-70 în faţa lui Corpodean, apoi a marcat din afara semicercului. Americanul a terminat partida cu 14 puncte. Cel mai bun marcator din tabăra gazdelor a fost pivotul Kevin Allen, care şi-a trecut în cont un double-double, al zecelea al sezonului, cu 19 puncte şi 14 recuperări. Dintre jucătorii gorjeni au evoluat doar Octavian Ilie (14.18 minute), care a bifat 2 puncte, 2 pase decisive şi 5 recupărări, şi Mihai Bădiţa (5.42 minute). De la constănţeni s-au remarcat Jakob Lowrance cu 22 puncte, Zan Kosic cu 17 şi Tyler Gaskins cu 11. Antrenorul Jordanco Davitkov a explicat unde s-a făcut diferenţa. ,,Este un aspect pe care l-am discutat înainte de meci, că vrem să vedem o echipă cu mult mai multă energie astăzi. Am făcut un meci destul de bun, am pierdut câteva mingi, însă de data aceasta am ştiut să gestionăm mai bine finalul. Am fost şi mai norocoşi, pentru că în precedentele partide când erau astfel de situaţii, cu Timişoara şi cu Focşani, am pierdut meciul. Suntem fericiţi pentru că am reuşit să câştigăm acest meci pentru că era important pentru noi şi ne pune înapoi pe linia de plutire” , a spus macedoneanul. CSM nu şi-a luat gândul de la primele opt poziţii, chiar dacă a avut evoluţii oscilante până acum.
,,Ne gândim, în primul rând, la meciul care urmează, însă ne gândim şi la play-off. Este de abia jumătatea sezonului, însă diferenţă dintre locul 7 şi locul 14 este dată de două victorii. Trei meciuri câştigate consecutiv te pot urca, dar în acelaşi timp te pot şi coborî trei înfrângeri. A fost o sală plină, iar energia pe care ne-au dat-o astăzi suporterii a fost foarte importantă. Poate pentru prima dată, s-a simţit o conexiune între jucători şi fani. Le mulţumim pe această cale şi îi aşteptăm şi în meciul viitor, un meci foarte dificil în compania Oradei”, a adăugat Davitkov. Formaţia noastră are cinci victorii şi nouă înfrângeri.
CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 19p, Brandon Sly 13, Porter Troupe 14, Ahmed Bashir 12p, Titus Nicoară 10p, Stefan Glogovac 2p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 9p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here