Subvenţiile la lemne vin săptămâna viitoare

325
caloriferGorjenii care au depus cereri pentru acordarea de subvenţii la încălzirea pe lemne sau pe alţi combustibili solizi nu şi-au primit nici până acum banii pe lunile noiembrie şi decembrie. Conform statisticilor Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj, aceştia sunt în număr de 42.688.

Întârzierile nu se înregistrează atât la nivelul judeţean, cât şi naţional. „Am informaţii că sumele deja au ajuns în conturile Agenţiei Naţionale şi sper ca săptămâna viitoare să ajungă şi la primăriile din judeţul nostru”, ne-a declarat Filimon Tiriplică, şeful AJPS Gorj. Totuşi oamenii au dat crezare reprezentanţilor Agenţiei nu au încercat totuşi să ceară clarificări în legătură cu întârzierile subvenţiilor, deoarece conform spuselor lui Tiriplică, „în decurs de două luni doar trei persoane au sunat să se intereseze de subvenţii”.

Chiar dacă luna aceasta, gorjenii în cauză ar trebui să primească ajutoarele atât pe luna noiembrie, cât şi pe decembrie, din banii ce vor ajunge săptămâna viitoare în Gorj se vor plăti doar subvenţiile pentru noiembrie. Filimon Tiriplică a menţionat că la încălzirea pe gaze nu sunt probleme, subvenţiile retrăgându-se din facturile lunare ale beneficiarilor, aceştia plătind mai puţin, în funcţie de categoria în care s-au încadrat.
La nivelul judeţului nostru, există un număr de 16.283 de beneficiari de subvenţii la încălzirea pe gaze, 2.724 la încălzirea termică şi alţi 42.688 la cea cu lemne sau combustibili solizi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here