Subvenţii pe suprafaţă pentru 22.000 de fermieri

446

Subvenţiile pe suprafaţă vor veni în judeţul nostru în viitorul apropiat pentru aproape 22.000 de fermieri gorjeni. Peste 12.000 de fermieri din judeţ au fost autorizaţi de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj să beneficieze de subvenţia pe suprafaţă, iar alte circa 7.000 de cereri din sectorul zootehnic vor intra la plată în curând.
“La nivel judeţean, pe lângă cei 12.491 de beneficiari acceptaţi deja la plată, alţi circa 10.000 urmează să fie autorizaţi şi să beneficieze de subvenţia pe suprafaţă. În sectorul zootehnic lucrurile sunt diferenţiate deoarece vorbim pe categorii şi pe două programe de plată – cel naţional şi european. Astfel, în bugetul programului naţional pentru bovine sunt 3.694 de cereri şi alte 885 pentru ovine şi caprine. Totodată, în bugetul programului european sunt 2.079 de cereri pe vaca de lapte, alte 71 cereri pentru carne şi 352 de cereri la ovine şi caprine. Anul trecut am făcut plăţile în întregime în luna februarie, practic am început campania de depunere a cererilor când nu mai aveam plăţi restante către fermieri din campania anterioare”, a declarat Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj.
Acesta a precizat că Ministerul Dezvoltării Rurale şi Agriculturii (MADR) a beneficiat de un împrumut de 3,7 miliarde de lei obţinut de la Ministerul de Finanţe pentru plata subvenţiilor pe suprafaţă şi a efectivelor de animale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here