Subvenţia de la APIA pentru motorină, nesolicitată de nimeni

441

agricultorUltima zi când fermierii gorjeni beneficiari de acciză la motorină îşi pot depune cererile pentru a obţine subvenţia este astăzi. Campania este una trimestrială, pentru fermierii cărora dosarul le-a fost aprobat în vedere subvenţionării cotei de motorină. Conform Mirelei Şerbu, purtător de cuvânt la Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, astăzi, 10 septembrie, este ultima zi din acest trimestru când fermierii şi-au putut depune cererile trimestriale pentru obţinerea subvenţiei la motorină, în baza acordului prealabil.

“Pentru campania trimestrială care tocmai s-a încheiat, nici un fermier nu şi-a depus cererea pentru rambursare. Au fost câţiva care au dat telefoane dar nimeni nu a venit cu cereri concrete”, a spus Şerbu.

După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în primele săptămâni ale lunii iunie, şi în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii gorjeni trebuie să depună la Centrul Judeţean APIA o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză.

“Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/ 1.000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub forma de rambursare”, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituţiei.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here