Submarine automate, folosite de Canada în Oceanul Arctic

503
submarinGuvernul canadian a intrat în posesia a două submarine automate care vor fi folosite pentru activităţi de documentare în cazul revendicărilor teritoriale ale ţării în Oceanul Arctic.

„Canada este prima ţară din lume care va folosi acest tip de tehnologie” pentru a face cercetare cartografică în Oceanul Arctic, a declarat la Vancouver deputatul John Weston, delegat la ceremonie de ministrul Resurselor naturale, Lisa Raitt.
Submersibilele, fabricate de compania Submarine Engineering din oraşul Port Coquitlam, din Columbia Britanică, vor fi folosite pe sub stratul de gheaţă pentru a colecta informaţii care vor servi la consolidarea propunerii Canadei referitoare la limitele exterioare ale platoului său continental dincolo de zona economică de 200 de mile marine în largul coastele sale.
Ottawa poate să prezinte această propunere în cadrul Convenţiei Naţiunilor Unite privind dreptul mării până în 2013.
Oceanul Arctic este o regiune vastă probabil bogată în resurse energetice pe care încălzirea globală le-ar putea face accesibile, însă a căror partajare face obiectul rivalităţii a cinci state riverane (Statele Unite, Rusia, Norvegia, Canada şi Danemarca).
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here