Studentului de la Motru îi mai trebuie 3300 euro pentru medicamentul care îi salvează vederea! 5500 de lei i-a dat omul de afaceri Rămescu

579

Lui Daniel Naicu, tânărul din Motru, student la Timișoara, care suferă de o boală gravă ce i-a răpit aproape în totalitate vederea, mai are nevoie de 3300 euro pentru a-și cumpăra medicamentul, care i-ar putea reda lumina ochilor. Deja 5500 de lei i-au fost donați familiei tânărului, de către omul de afaceri din Motru, Mihai Rămescu. Patronul Ghiocela SRL din Motru a venit astfel în ajutorul familiei Naicu, iar sprijin financiar a promis și directorul general al CE Oltenia, Sorin Boza, știut fiind că tatăl băiatului este miner la Cariera Lupoaia. Vineri după-amiază, după apelul Gorjeanul, gestul de caritate al lui Mihai Rămescu și campania umanitară declanșată de către deputata Elvira Șarapatin, și sindicatul unde părintele studentului este vicepreședinte i-a donat acestuia 1000 de lei.

Sute de motreni au lăudat, pe rețelele de socializare, gestul de caritate al lui Mihai Rămescu, omul de afaceri fiind de acord să ajute tânărul bolnav din Motru cu suma de 5500 de lei, studentul având nevoie urgent de un medicament care costă aproape 4600 euro, acesta fiind singurul care îi mai poate salva vederea, afectată de o boală gravă. Sorin Boza, directorul general al CE Oltenia, a fost de acord, de asemenea, să susțină familia tânărului din Motru, mai ales că tatăl acestuia este angajat al Carierei Lupoaia. Vineri, a făcut-o și Sindicatul Liber Cariera Lupoaia, condus de Nicolae Bădița, abia după ce respectivul a fost blamat că i-a oferit vicepreședintelui său de sindicat doar 600 de lei și asta în vara acestui an. Bădița i-a dat astfel, vineri după-amiaza, prin casiera sindicatului, încă 1000 de lei lui Constantin Naicu, suma pentru medicament reducându-se acum la 3300 euro.

Banii trebuie colectați rapid! Daniel așteaptă deja de 4 luni
Restul banilor se vor colecta de la oamenii de bine din acest județ, care pot lua legătura cu Constantin Nicu, miner la Cariera Lupoaia, de la CEO, și chiar prin Organizația de Femei a PSD Gorj. Deputata Elvira Șarapatin este convinsă că banii necesari se vor aduna în scurt timp, pentru ca Daniel Naicu, studentul de 20 de ani din Motru, să își poată cumpăra medicamentul compensat, dar neacordat pacientului din lipsa unui protocol nesemnat încă între Ministerul Sănătății și firma din București care îl deține și comercializează.
Reamintim că, Daniel Naicu este student al Universității de Vest din Timișoara. Tânărul gorjean studiază deja de trei ani la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Student de nota 10.00 acesta a și lucrat, în paralel cu studiile, și la un retailer din Timișoara. În iunie însă, viața lui Daniel, dar și a familiei sale, s-a schimbat total, tânărului apărându-i, din senin, primele semne ale bolii, acesta pierzându-și vederea, inițial, la un ochi. Tatăl acestuia, Constantin Naicu, povestește că fiul său, a văzut cu o seară înainte, iar în dimineața zilei de 1 iunie și-a pierdut vederea la un ochi, ca în două săptămâni abia să mai zărească și cu celălalt. Boala s-a instalat brusc și ireversibil, fiind una care apare, conform medicilor, chiar la vârsta de 20 de ani. Daniel Naicu a fost implicat în nenumărate acțiuni de voluntariat ajutând la rândul său persoane la fel de necăjite.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here