Studenţii UCB pot solicita locuri în cămine până pe 20 septembrie

457

Pentru anul universitar 2013-2014, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pune la dispoziţia studenţilor săi 96 de locuri în cămine. Tinerii pot solicita un loc de cazare în căminele studenţeşti până pe data de 20 septembrie. Tarifele diferă în funcţie de locaţie şi nu numai.

La Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, repartizarea celor 96 de locuri pentru cazare, în anul universitar 2013-2014, şi anume cele 60 de locuri în Complexul Studenţesc Debarcader şi 36 de locuri în Căminul ISJ Nr.2, s-a făcut după cum urmează: Facultatea de Inginerie: 18 locuri în CS Debarcader şi 4 locuri în Căminul ISJ Nr.2; Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: 18 locuri în CS Debarcader şi 4 locuri în Căminul ISJ Nr.2; Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale: 9 locuri în CS Debarcader şi 8 locuri în Căminul ISJ Nr.2; Facultatea de Ştiinţe Sociale, Administrative şi Umaniste: 9 locuri în CS Debarcader şi 16 locuri în Căminul ISJ Nr.2; Facultatea de Ştiinţe Juridice: 6 locuri în CS Debarcader şi 4 locuri în Căminul ISJ Nr.2. „În cazul în care locurile disponibile nu vor fi suficiente, se va apela şi la cele 20 de locuri de cazare puse la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, în baza protocolului de colaborare existent”, precizează Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.

Locurile în cămine pot fi solicitate până vineri
Până în data de 20.09.2013, studenţii pot solicita un loc de cazare în căminele studenţeşti, prin depunerea unei cereri în acest sens la secretariatele facultăţilor, urmând ca o centralizare a acestora să se realizeze la nivelul Direcţiei Generale Administrative a U.C.B. Târgu-Jiu până în 23 septembrie 2013. Studenţii de anul I au solicitat deja în Cererea de înscriere la concursul de admitere opţiunile lor cu privire la cazare. În perioada 24 – 25 septembrie 2013 se va întruni Comisia Centrală de Cazare pentru analiza cererilor şi repartizarea în cămine a studenţilor, rezultatele finale afişându-se în 26 – 27 septembrie 2013. „Au prioritate studenţii finanţaţi de la bugetul de stat şi cei integralişti. Până în momentul de faţă, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a reuşit cazarea tuturor studenţilor care au depus asemenea solicitări”, confirmă Văduva.

Taxe diferite
Luând în considerare contravaloarea utilităţilor şi cheltuielilor de întreţinere la căminele studenţeşti pe loc/student căminizat, propunerile pentru tarifele pentru cazare şi masă, pentru anul universitar 2013/2014 sunt următoarele: pentru studenţii care ocupă un loc finanţat de la bugetul de stat – 185 lei/persoană/lună în CS Debarcader şi 105 lei/persoană/lună în Căminul ISJ Nr.2; pentru studenţii cu taxă – 280 lei/persoană/lună în CS Debarcader şi 200 lei/persoană/lună în Căminul ISJ Nr.2; tariful pentru masă în cadrul Complexului Studenţesc Debarcader este de 200 lei/persoană/lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here