Studenţii şi profesorii UCB îşi votează rectorul

325

UCB 1Scrutinul pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu se desfăşoară astăzi, 13 ferbruarie 2012, în intervalul orar 9-16, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Inginerie. Sunt aşteptaţi la urne 147 de profesori şi 21 de studenţi cu drept de vot.

 

Procesul electoral pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a ajuns aproape la final. Astăzi, candidaţii Dorel Chiriţescu şi Adrian Gorun aşteaptă să primească voturile colegilor şi studenţilor din UCB. „Pot să voteze 147 de cadre şi 21 de studenţi cu drept de vot. Scrutinul se desfăşoară între orele 9-16, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Inginerie”, declară Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Transparenţă în timpul alegerilor

Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu garantează că pe parcursul desfăşurării scrutinului se va asigura o transparenţă deplină. „Există transparenţă, candidaţii având posibilitatea de a fi prezenţi de la deschiderea urnelor până la numărarea voturilor”, precizează Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Prin această măsură se doreşte înlăturarea oricărei suspiciuni de fraudare a alegerilor. Totodată, trebuie menţionat că fiecare dintre cei doi canditaţi consideră că va câştiga alegerile şi va fi următorul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Numele rectorului îl vom şti abia după numărarea voturilor, în această seară.

Condiţii de validare a scrutinului

Scrutinul de astăzi, 13 februarie 2012 se validează dacă se vor prezenta la urne cel puţin două treimi din totalul persoanelor cu drept de vot (147 de cadre didactice titulare şi 21 de studenţi aleşi în consiliile facultăţilor şi sau în Senat) şi dacă un candidat obţine mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă cele două condiţii nu sunt îndeplinite, se va organiza un al doilea tur de scrutin în care nu se mai pun condiţii de participare, iar rector va fi declarat candidatul care va obţine cele mai multe voturi. În acest caz, alegerile trebuie să se încheie în maxim 37 de zile de la data primului tur.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here