Studenţii scot un ban cinstit cu APIA

317

studenti apia facuta de mineDatorită unui parteneriat realizat între Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA),

un număr de 17 studenţi lucrează zilnic la sediul APIA pentru a scoate bani de buzunar. Aceştia lucrează de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 la introducerea în sistem informatic a cererilor pentru subvenţiile pe suprafaţă din campania 2010.

„Studenţii sunt plătiţi în funcţie de numărul parcelelor introduse, iar aceştia ne vor ajuta pe toată perioada derulării campaniei de depunere a cererilor pe suprafaţă, adică până la 17 mai”, a declarat Traian Crăc, director coordonator al APIA Gorj. Fiecare dosar prelucrat de studenţii care prestează servicii pentru APIA conţine opt parcele, astfel că pentru rezolvarea fiecărui dosar, „muncitorii” sunt plătiţi cu suma de 2,38 de lei.
Conducerea APIA Gorj a apelat la ajutorul studenţilor pentru introducerea cererilor deoarece angajaţii instituţiei sunt prea puţini în comparaţie cu numărul de mii de dosare pentru sprijinul pe suprafaţă pentru fermierii gorjeni.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here