Studenţii de la sport, cei mai conştiincioşi

475

studenti examenCei mai studioşi tineri din Târgu – Jiu par să fie, paradoxal, studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Mulţi dintre aceştia sunt obişnuiţii sălilor de lectură din cadrul Bibliotecii Centrale a Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi a facultăţii de specialitate.

Tinerii îşi mai amintesc şi să citească, mai ales când se apropie examenele sau când au de întocmit vreun referat sau o lucrare. Cei mai conştiincioşi par să fie studenţii de la sport. „Chiar avem câţiva studenţi care vin foarte des., paradoxal, ei provin de la o facultate destul de nouă, cu profesori noi şi tineri, de la Educaţie Fizică şi Sport. Deja ne-am obişnuit cu ei aici”, a declarat Nicoleta Iordănescu, şef serviciu editură, biblioteci şi multiplicare îîn cadrul universităţii.
Jumătate din tineri merg la bibliotecă
Potrivit acesteia, aproximativ 50% dintre studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu au mers cel puţin o dată la bibliotecă şi au fişă de abonat la unul dintre cele cinci sedii şi anume la Biblioteca Centrală sau la bibliotecile facultăţilor de Inginerie, de Litere şi de Ştiinţe Economice şi Juridice. „Biblioteca încearcă să ofere tot ceea ce este necesar studenţilor, astfel că avem un fond de achiziţii pe acest an de un miliard de lei vechi la care se adaugă şi cărţi din schimb interuniversitar”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu – Jiu. Universitatea târgujiană are contracte de colaborare cu nu mai puţin de 30 de universităţi din ţară, cu care face schimb de apariţii editoriale didactice sau de specialitate, la care se adaugă şi alte cinci universităţi străine.
20 de studenţi pe zi
În prezent în biblioteciile UCB există aproape 100 de mii de volume din diferitele specializări studiate în cadrul facultăţilor. Ieri, la sala de lectură a Bibliotecii Centrale am găsit, într-adevăr, un sigur tânăr, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Acesta nu a fost, însă, primul care a trecut pragul bibliotecii în această zi, după spusele bibliotecarei. „Au mai venit şi mai devreme vreo cinci studenţi. De obicei, vin în jur de douăzeci pe zi, în grupuri de câte cinci – şase. În fiecare zi vin la sala de lectură”, a spus aceasta.
La sala de lectură, de nevoie
Întrebaţi, studenţii aflaţi pe holurile facultăţilor au declarat că obişnuiesc să frecventeze biblioteca, chiar şi numai împinşi de nevoie. „Eu sunt în primul an la drept şi merg la bibliotecă şi de câte trei – patru ori pe săptămână, depinde şi cât de des avem de făcut referate. E bine pentru că găsesc cam tot ce mi s-a cerut la cursuri”, a povestit o studentă. „Acum am început şi eu să frecventez biblioteca, nu m-am înscris de mult timp dar tot ce îmi trebuie la şcoală găsesc aici”, a spus şi un student la sport.
De la începutul acestui an universitar, aproape 90 de noi studenţi s-au înscris la Biblioteca Centrală, adăugându-se celor peste 400 de tineri care au fişe de abonat, pe lângă cei care frecventează bibliotecile facultăţilor. Aceştia au la dispoziţie o sală de lectură cu calculatoare conectate la Internet şi trei depozite de carte.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here