Strugurii elimină toxinele din organism

486

struguriToamna este anotimpul prielnic pentru începerea unei cure cu struguri. O cură cu struguri detoxifică organismul, nu doar uşor dar şi sănătos în acelaşi timp. Alimentaţia de zi cu zi în care sunt incluse grăsimi, conservanţi şi îndulcitori, dar şi abuzurile alimentare, îmbâcsesc organismul.

Puţin câte puţin, corpul îşi reduce funcţiile fără ca tu să-ţi dai seama de acest fenomen şi nu-şi mai exercită funcţia în parametrii normali. O cură cu struguri va purifica organele de eliminare sau detoxifiere (ficat, intestine, rinichi, piele) şi le va acorda timp să se odihnească. Detoxifiat, corpul îşi va recăpăta vitalitatea.

Pentru a urma o dietă cu struguri trebuie avute în vedere anumite aspecte:

Persoana în cauză să ceară acordul medicului, în special dacă suferă de anumite afecţiuni;

Să-i placă strugurii;

Sa aleagă o perioadă mai lejeră, fără prea multe solicitări;

Să urmeze cura timp de 3-7 zile;

Cura cu struguri se va începe atunci când strugurii sunt foarte copţi;

Să se aleagă struguri crescuţi fără îngrăşăminte chimice;

Să se diminueze aporturile alimentare cu câteva zile înainte, evitând consumul de alcool, ceai, cafea, ciocolată şi proteine animale.

Cum se procedează în cazul unei cure cu struguri

Toată ziua se vor consuma numai struguri, în câteva reprize fragmentate. Cantitatea admisă este de 1-2 kg sau chiar mai mult, zi de zi, consumând atât struguri albi cât şi struguri negri. Pe perioada curei se poate bea apă, suc de struguri şi ceaiuri.

Rezultatele favorabile ale unei cure cu struguri

O persoană care urmează o cură cu struguri va beneficia de un tonus excelent, va fi mult mai energică. Foarte multe persoane care înainte de cură aveau frecvent stări de oboseală, au remarcat o ameliorare adesea impresionantă a stării lor de sănătate.

Iată doar câteva dintre efectele benefice ale unei cure cu struguri:

-revigorarea corpului şi a minţii;

-eliminarea constipaţiei: îmbunătăţirea tranzitului în momentul ţinerii curei dar şi după, a înlăturării colicilor, balonării, diareei;

-prevenirea afecţiunilor cutanate: pielea reprezintă una din cele patru căi de eliminare precum cea de săruri, urină şi respiraţie. După o astfel de cură, 70% dintre persoane au recăpătat un ten mai frumos;

-îmbunătăţirea stării fizice şi psihice (oboseală, nervozitate şi iritabilitate): conform unor cercetări, se pare că acest gen de cură este eficace în tratarea oboselii şi a stărilor de nervozitate în peste 90% dintre cazuri;

-înlăturarea insomniei: după cura cu struguri somnul vine mai uşor;

-stimularea simţurilor: mirosul şi gustul, de altfel şi vederea şi auzul, se îmbunătăţesc remarcabil după o cură cu struguri. Plăcerea şi gustul alimentelor devin după cură mult mai apreciate;

-pierderea kilogramelor: persoanele care au surplus de kilograme pot pierde aproximativ 3 kg pe săptămână, dar acest lucru depinde de cantitatea de struguri consumată, efortul fizic susţinut, cât şi de metabolismul fiecăruia.

Efectele neplăcute după o cură cu struguri

Cu cât organismul este mai plin de toxine, cu atât vei avea mai mult de suferit:

dureri de cap (în această situaţie se recomandă să bei un ceai cald);

oboseală excesivă;

senzaţie de greaţă şi vărsături;

constipaţie;

febră, erupţie cutanată, guturai sunt aspectele crizei de înlăturare a toxinelor.

Contraindicaţii

Persoanele care au diabet nu pot urma această cura deoarece are un conţinut mare de zahăr.

Reluarea alimentaţiei

Se face treptat, consumând alimente vegetale pentru început. Pentru a te bucura cât mai mult timp de avantajele curei cu struguri, se recomandă pentru consum fructele şi legumele, cerealele, peştele şi să excluzi pe cât se poate grăsimile animale şi zaharurile rafinate.

Ştiai că…

Strugurii albi sunt mai dulci, dar au şi vitamine mai puţine. Strugurii negri au în compoziţie antioxidanţi, dar pot afecta stomacurile fragile. Strugurii conţin minerale precum potasiu, calciu, magneziu, oligoelemente, glucide şi vitamine (C,A B1, B2, B5, P). Substanţele care se găsesc în coajă şi sâmburi întăresc acţiunea vitaminei C şi prezintă calităţi antioxidante.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here