Stresul, un factor care afectează rău sănătatea

488

stresulStresul, sau maladia secolului în care trăim este acea stare psihologică şi fiziologică a organismului unei persoane faţă în faţă cu o situaţie nouă. Chir dacă este o reacţie bună sau rea, ea obligă la o adaptare la acele sentimente şi trăiri.

Stresul este o stare neplăcută care, pe perioade îndelungate are efecte nefaste asupra sănătăţii.

Persoanele care sunt stresate devin cuprinse de tensiune, frică şi frustrări, şi cu timpul ajung la a avea o stare anxioasă cu rezultate nocive asupra organismului.

De asemenea stresul scade capacitatea de memorare şi concentrare. Pot surveni tulburări de somn, depresie, precum şi un disconfort continuu.

Secreţia de adrenalină care face să crească şi nivelul de acizi graşi în sânge, şi pot apărea şi nedoritele atacuri de panică.

Aparatul digestiv va avea probleme din cauza factorilor de stres, apărând gastrita, ulcerul gastric şi duodenal, colita ulcerativă sau colon iritabil. Sistemul nervos central şi el va fi afectat din cauza stresului apărând probleme mentale şi emoţionale, anxietate, depresii. Femeile pot avea tulburări menstruale, chiar şi lipsa ciclului menstrual şi infertilitate tot datorită stresului; părul îşi reduce din strălucire şi rezistenţă, devine casant şi începe să cadă în proporţie destul de mare. Pentru a preîntâmpina aceste efecte secundare cauzate de stres, trebuie să eradicăm factorul care stă la baza acestor probleme, şi anume stresul. Simplu de discutat, dar greu de făcut, nu?

Nu este imposibil să ai o atitudine pozitivă şi calmă în orice situaţie. Nu este greu să oferi sa oferi ajutor şi să accepţi la rândul tău sfatul sau sprijinul celorlalţi atunci când este necesar. Încearcă să trăieşti fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima.

Deoarece acest factor pe care noi îl numim stres ne ţine departe de toate plăcerile pe care viaţa şi semenii noştri ni le oferă. Viaţa este prea scurtă dar plăcută ca sa ne-o petrecem în stres.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here