Stresul provoacă insomnii

432

stresPuţini dintre noi sunt de părere că stresul îngraşă, scade imunitatea, ne sporeşte sensibilitatea la durere, determină insomnii şi ne supune la accidente.

În acest scop, remediile naturiste ţin locul tratamentelor medicamentoase, în scopul eliminării stresului. Extractul de valeriană, care se găseşte în forma unor capsule este unul dintre remediile naturiste recomandate şi care combate stresul cotidian.

Valeriana, planta care alungă stresul

De foarte mult timp, rădăcina de valeriană a fost întrebuinţată datorită efectului calmant-sedativ, foarte eficient în caz de surmenaj sau nervozitate datorită unei digestii dificile.

Valeriana este o plantă erbacee perenă din familia Valerianaceae. Mai este cunoscută şi sub denumirile: odolean, năvalnic, guşa-porumbelului sau iarba-pisicii.

Cele mai importante substanţe active din extractul de valeriană sunt: uleiul volatil, acidul izovalerianic şi acidul valerianic şi anumiţi alcaloizii. Produsele din rizom (ceai, tinctură, extract uscat), administrate intern şi extern (băi), se folosesc în stările de agitaţie, tulburări ale somnului şi probleme cardiace de natură nervoasă.

Capsulele de Valeriană, sunt considerate aproape cele mai eficiente remedii împotriva anxietăţii şi a tulburărilor emoţionale. De asemenea Valeriana reduce durerea provocată de crampele menstruale şi durerile de stomac.

Aceste capsule sunt indicate şi în caz de insomnii, micşorează considerabil procentul de treziri în timpul nopţii, favorizează somnul profund.

Valeriana mai este cunoscută şi pentru faptul că relaxează muşchii.

Extractul de valeriană este indicat în perioadele cu stres continuu, substanţele active conţinute de valeriană acţionând la nivelul creierului, pentru eliberarea unor substanţe care produc stări de calm, mulţumire, relaxare.

Valeriana îndepărtează stările de iritabilitate şi de excitabilitate nervoasă, micşorează durerile de sâni, cele din zona ovarelor, senzaţia de tensiune sau de greutate în bazin.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here