Stresul este răspunzător de bolile de inimă

423
stresulTimp de mai multe decenii, stresul a fost asociat cu declanşarea atacurilor de cord sau cu alte maladii coronariene, însă, până de curând, au existat prea puţine dovezi medicale care să susţină această teorie.

Un studiu medical coordonat de medicii de la University College din Londra a reuşit în premieră să dovedească faptul că persoanele care sunt stresate sunt mai predispuse să sufere de maladii cardiace.
Fiecare participant a fost supus unor teste de inducere a stresului, iar medicii au măsurat apoi nivelul de cortisol din sânge – o substanţă produsă de organism în condiţii de stres şi care determină o îngustare a arterelor. Arterele voluntarilor au fost scanate pentru a vedea dacă prezintă semne de îngustare şi obturare.
În urma acestui studiu, medicii britanici au declarat că persoanele care au fost stresate în timpul acestor teste sunt de două ori mai predispuse să sufere de pe urma unor blocaje arteriale, comparativ cu persoanele care şi-au păstrat calmul în timpul experimentelor desfăşurate.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here