Stresul, combătut prin consumul de ceai

424

stesul2Am putea folosi ceaiul în locul cafelei de dimineaţă. Eventual putem consuma cafeaua doar atunci când suntem foarte somnoroşi dimineaţa şi avem multă treabă la birou.

Ce dimineaţă plăcută am putea începe cu o cană mare de ceai. Verde sau negru, să ne trezească încet-încet şi să ne relaxeze pentru ziua haotică ce va urma.

De ce ceai negru? Nutriţioniştii îl recomandă deoarece are rolul de a scădea hormonul stresului, deci nivelul de cortisol. Dar rezultatele se vor vedea abia după o lună în care aţi consumat câte patru ceşti pe zi.

Conform unui studiu actual doar după 50 de minute de la o activitate „stresantă”, persoanele care au băut 4 căni de ceai negru pe zi, au avut cortisolul scăzut cu 20% mai mult faţă de persoanele care nu au băut ceai negru.

De asemenea, ceaiul verde este şi el relaxant datorită substanţelor pe care le conţine. Dar trebuie să fiţi precauţi, acest ceai nu se va consuma după ora 19, deoarece astfel veţi avea „nopţi albe”.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi care întârzie procesul de îmbătrânire şi previne apariţia cancerului sau a problemelor de inimă. Cantitatea care se recomandă este între trei şi cinci ceşti pe zi sau două căni mai mari.Caracteristica lui cea mai importantă este aceea că împiedică asimilarea grăsimilor. Poate fi un bun înlocuitor al cafelei oferind energie, dar este bun şi pentru scăderea poftei de mâncare şi activează metabolismul şi arderile de grăsimi.

Şi când te gândeşti că atât ceaiul verde cât şi ceaiul negru sunt bune pentru slăbit, cum să nu-ţi vină să bei cană după cană?

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here