Străzi din Târgu-Jiu, reabilitate şi modernizate cu 9 milioane de lei

533

Mai multe străzi din municipiul Târgu-Jiu sunt supuse în această perioadă unor lucrări de modernizare şi reabilitare, acestea făcând parte dintr-un program complex de investiţii în infrastructura rutieră a oraşului.

O serie de investiţii se derulează în aceste săptămâni la nivelul municipiului Târgu-Jiu, pe mai multe artere de circulaţie care sunt supuse reabilitării. Ieri, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Raul Chiriac, a făcut o vizită de şantier pentru a observa stadiul lucrărilor. “Aceste investiţii fac parte dintr-un program complex de modernizare a străzilor la nivelul întregului municipiu, program etapizat în asfaltari2funcţie de evaluarea tehnică ce s-a făcut asupra fiecărei străzi privind starea carosabilului, fiind prioritizate străzile pe care s-a intervenit în ceea ce priveşte reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare pe suprafeţe întinse. De asemenea, au fost evaluate străzile unde s-a necesitat o îmbunătăţire a sistemului de colectare al apelor pluviale, astfel încât, acum se derulează o serie de investiţii de reabilitare a străzilor, integrală, care cuprinde pe lângă refacerea carosabilului, a trotuarelor, a bordurilor, şi aducerea la cote a căminelor, reţelelor de utilităţi, montarea de mobilier stradal, indicatoare rutiere şi tot ceea ce înseamnă o echipare completă a străzilor respective”, a declarat Raul Chiriac.

Finalizate până la sfârşitul anului
Patru străzi din Târgu-Jiu sunt supuse la ora actuală unor lucrări de reabilitare: Dobrogeanu Gherea, Panduri, Mărăşeşti şi Luncilor, urmând ca la încheierea modernizării acestora să înceapă lucrările şi pe strada 16 Februarie. “Pe strada Panduri, asfaltari3în proporţie de 80% este realizată reţeaua de canalizare pluvială; din urmă, s-a intervenit cu refacerea bordurilor, a trotuarelor, astfel încât sperăm ca până la sfârşitul anului, mare parte din această investiţie să fie realizată. De asemenea, pe străzile Dobrogeanu Gherea, Mărăşeşti, Luncilor, se face o reabilitare completă, se lucrează la canalizarea pluvială; toate aceste străzi fac parte din prima etapă a acestui program de modernizare a străzilor din municipiul Târgu-Jiu. În ceea ce priveşte finanţarea, în aceste zile, a fost semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru suma de 3,6 milioane de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Finanţarea se asigură atât de la bugetul local, cât şi din PNDL. Pe anul acesta, toate aceste străzi, la care se adaugă şi strada Vasile Alecsandri, precum şi Bulevardul Constantin Brâncuşi unde are loc o refacere a stratului de uzură, valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 9 milioane de lei”, a mai spus şeful Serviciului Investiţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here