Strauss-Kahn: Acordul cu România decurge normal

455
Acordul Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu România decurge normal, întârzierea fiind cauzată de schimbarea guvernului, a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, adăugând că nu este îngrijorat în mod special de acest program.

„În cazul României este un program normal. Binenţeles că este o schimbare de guvern, aşa că există o oarecare întârziere, dar nu am nicio grijă deosebită în privinţa acestui program”, a declarat el. Alegerile prezidenţiale au determinat FMI să amâne evaluarea pentru a treia tranşă a împrumutului destinat României, după ce guvernul a fost demis de Parlament, notează Reuters.
O misiune a FMI s-a aflat în România, pentru evaluarea acordului de finanţare, înainte de acordarea celei de-a treia tranşe, de circa 1,5 miliarde euro, a împrumutului. Tranşa respectivă urma să fie accesată în decembrie, dar sunt puţine şanse ca acest lucru să se întâmple, conform Fondului. O delegaţie a instituţiei internaţionale va reveni în România după ce va fi instalat noul guvern, discuţiile fiind continuate însă în perioada următoare, până la momentul respectiv.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here