Strategul Hrebenciuc l-ar vrea pe Crin Antonescu!

633
Nici nu s-a lansat prea bine în campania prezidenţială, că liderul PSD – Mircea Geoană – are o surpriză cam neaşteptată. Liderul PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, s-a exprimat cu diplo-maţie şi oarecare delicateţe despre opţiunile sale în turul al doilea.
Acolo, unde, dacă nu va ajunge Mircea Geoană, şeful PSD şi Preşedinte al Senatului României, marele strateg din umbră chiar al actualei coaliţii de guvernare – Viorel Hrebenciuc, nu va sta prea mult pe gânduri.

Mai zilele trecute, la un post de televiziune, domnia sa şi-a exprimat clar dorinţa de a-l susţine pe candidatul liberal la preşedinţia României – Crin Antonescu!

Sigur că mai e mult până departe. Numai în pielea lui Traian Băsescu să nu fii! Ca preşedinte al României, el şi-a fixat dorinţa de a scăpa de monitorizarea pe Justiţie din partea Comisiei Europene. Nici cu alte reuşite nu se prea poate lăuda, chiar dacă se menţine încă la un acceptabil procentaj în sondaje. Ba îi mai şi provoacă pe maghiarii din România, din când în când, apelând la coarda sensibilă a electoratului naţionalist, dându-le peste nas celor de la UDMR cu mai vechea lor marotă privind autonomia teritorială. Pe care, pe bună dreptate, preşedintele Băsescu o respinge!
Picajul în sondaje al posibilului candidat la preşedinţie din partea PD-L, Traian Băsescu, are unele explicaţii şi în dificila guvernare a alianţei PD-L – PSD. Ne-împlinirile guvernării Boc, demisia-demitere a ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, şi mai nou discuţiile asupra Cazului Elena Udrea, ministrul Turismului, i-ar putea fi fatale preşedintelui-jucător.
Şi atunci, chiar că ar fi de luat în serios avertismentul liderului PSD din Camera Deputaţilor – Viorel Hrebenciuc!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here