Strategia electorală a PSD, copiată după fabula “Musca la arat”! Nimeni nu a greșit, nimeni nu răspunde, toți au muncit..

813

Pierderea PSD la alegerile parțiale din județul nostru nu pare să aibă vinovați. Singurul care și-a asumat eșecul scorului slab din Târgu-Jiu a fost doar candidatul Aurel Popescu, ca restul celor implicați să dea din umeri, să se scuze pe motivul că ei au muncit ori să dea vina pe alții, umflându-se în pene cum că ei au plecat duminică din sediul partidului, înainte de deschiderea șampaniei de la PSD Gorj. Amuzant este că toți cei implicați au greșit, aplicând o strategie după fabula “Musca la arat”, mai exact similară cu insecta care a muncit de s-a spetit stând pe jugul boului.

Dimensiunea pierderii PSD de duminică de la Târgu-Jiu pare că nu este văzută, nici măcar acum, în mod real de liderii partidului din Gorj, care încă se codesc să aplice măsuri, să arate cu degetul vinovați ori să recunoască faptul evident că au avut o șansă imensă de care nu se vor mai lovi o mare perioadă de timp. Cu un candidat sfătuit prost de persoane fără viziune și strategie să nu demisioneze de la cârma primăriei pentru a se ocupa în mod real de campania electorală, de a nu face o campanie “door to door”, de a nu participa la confruntări în emisiuni televizate, de a nu avea comunicatori redutabili, de a fructifica la maxim potențialul partidului și realizările ulterioare ori în curs de finalizare ale PSD-ului în municipiu și nu numai, de a afișa o relaxare enervantă în ceea ce privește rezultatul “previzibil” al alegerilor, de nu-i scoate candidatului în evidență calitățile sale personale, de a lăsa subiecte care au afectat comunitatea în seama unor așa-ziși comunicatori care își dădeau cu stângu-n dreptul prin mass-media, eșecul a fost previzibil. Asta, chiar și pentru mulți din anturajul PSD care deși au avertizat, încă din campanie, că Aurel Popescu poate pierde simplu alegerile, Târgu-Jiu urmând să repete cele petrecute la Motru în campania pentru alegerile locale, au fost total ignorați.

Partidul a avut rezultate pozitive…
Acum însă după ce PSD a pierdut, comunicarea și mesajele corecte ale partidului s-au scăpat total din mână. Deputatul Mihai Weber declara, ieri, la un post de radio, că PSD are destule victorii în județ, subliniind că cele 44 de primării deținute de partid în Gorj ar fi suficiente. Parlamentarul a menționat, printre altele, doar că se va discuta “problema” și cam atât, nefiind interesul nimănui din PSD să mai caute și vinovați.

Pupincurism de Cărbunești, marca Pasti
O intervenție publică scandaloasă a avut însă, tot ieri, consilierul municipal PSD, Toader Pasti Cristian, care s-a apucat să facă, de unul singur, evaluarea pierderilor PSD, aruncând cu noroi în “pupincuriștii” partidului care s-ar fi adunat, duminică, la sediul PSD din Târgu-Jiu, în condițiile în care chiar și alesul în cauză a fost acolo, aflându-se printre respectivii “pupincuriști”, cum acesta singur îi numește. Plecat însă după ce a auzit rezultatul dezastruos al alegerilor, Pasti, un real navetist pe ruta Cărbunești-Târgu-Jiu-Bumbești-Jiu și retur, a avut grijă să-i jignească astfel pe colegii săi de partid care nu au avut “demnitatea” ca și acesta, să plece în momentul în care a realizat că șampania pusă la rece nu se va mai deschide duminică seara. Spunând adevărul doar în maniera care l-ar fi avantajat pe acesta, Pasti, care nu visează decât funcții de altfel, a atacat intenția lui Mihai Gherghe de a promova în funcția de viceprimar al municipiului, subliniind că noul primar Marcel Romanescu pe el l-ar fi vrut de fapt viceprimar, a criticat promovările interne care nu l-au privit, și a dat de înțeles doar că “unii muncesc” în partid, referindu-se și la persoana sa, iar alții doar primesc.

PSD face majoritate cu PNL în CL Târgu-Jiu?!
Tot Pasti, fost liberal, a vorbit cu nonșalanță despre adevărații oameni de stânga de care are nevoie PSD-ul, dar și despre faptul că, în calitatea sa de consilier PSD, va face, din prima, front comun cu noul primar Marcel Romanescu. Cu siguranță, după spusele lui Pasti, noua majoritate a PNL se va face cu PSD nu cu alte partide politice, partidul său urmând să se predea cu arme, muniții și bagaje deja PNL-ului. “Începe o nouă epocă pentru Târgu-Jiu, vine un om care a muncit enorm. Nu PNL-ul ne-a învins ci Marcel Romanescu ne-a învins, făcând într-adevăr campanie electorală așa cum făceam și eu când câștigam mandat după mandat.(..) Vreau să vă spun că deși unii spun că Romanescu se chinuie să facă majoritate, că acesta nu are majoritate, că el nu poate face nimic, nu este adevărat, deoarece noi, vom colabora cu Marcel Romanescu foarte bine”, a concluzionat Toader Pasti Cristian, asigurând târgujienii că PSD, care deține acum majoritatea în forul decizional al municipiului, nu va mai exista în CL Târgu-Jiu.

ANAMARIA STOICA

Musca
De la arat un plug
Venea încet spre casă
Și, la un bou pe jug,
O muscă se-așezasă.
Iar el, spre-ntâmpinare,
O altă muscă-n zbor
Îi face întrebare:
– “De unde, dragă sor’ ?”
– “Și mai întrebi de unde!
Ei musca îi răspunde
C-un aer supărat.
A nu pricepi ce facem?
Nu vezi că noi ne-ntoarcem
Din câmp, de la arat!

Spre lauda deșartă
Mulți zic: noi am lucrat,
Când ei lucrează-n faptă,
Ca musca la arat.
Al Donici – Fabule

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here