Stopează căderea părului

487

cadere parDin ce în ce mai multe persoane se confruntă cu căderea părului, devenită uneori chiar o corvoadă. O parte dintre acestea adoptă o tunsoare scurtă deoarece nu mai suportă să vadă fire de păr peste tot. Tunsul este o soluţie radicală şi nu trebuie apelată la ea decât în cazuri extreme.

De regulă, sunt diferite tratamente care pot regenera foliculii capilari şi care stopează căderea părului.

Tratamente împotriva căderii părului:

Suc de aloe şi ulei de măsline

Sucul de aloe este un bun regenerant, iar odată ce este masat scalpul, va întări rădăcina părului. De asemenea, uleiul de măsline datorită vitaminei E îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului, şi astfel are loc creşterea rapidă a firelor de păr. De asemenea, uleiul de măsline aduce un plus de hidratare părului în profunzime şi îl lasă moale şi uşor de pieptănat.

Se pun într-un bol părţi egale de aloe vera şi ulei de măsline, câte 10 linguri de ulei de măsline şi se masează scalpul şi părul timp de cinci minute. Se mai lasă pe păr aproximativ o oră, perioadă în care capul trebuie să fie acoperit cu un prosop.

Apoi, părul se spală bine cu şampon şi se clăteşte cu apă din abundenţă.

Tratamentul se va face timp de o lună, de două ori pe săptămână.

Tinctura de ardei iute, gălbenuş de ou şi ulei de ricin

Tinctura de ulei de ricin activează intens circulaţia sanguină la baza scalpului, ceea ce conferă regenerarea firelor de păr şi astfel stopează căderea acestuia. Pe de altă parte, uleiul de ricin are un rol eficient în creşterea firelor de păr, iar gălbenuşul de ou conţine foarte mult acid folic, ingredient de care părul depinde pentru mai multă vigoare şi sănătate.

Amestecă un gălbenuş de ou cu două linguri de ulei de ricin şi câteva picături de tinctură de ardei iute şi masează scalpul cu acest ingredient. După această operaţiune acoperă capul cu un prosop timp de o oră, după care spală bine părul şi clăteşte-l cu apă din abundenţă.

Vitamina A uleioasă, miere şi ulei de brusture

Un deficit al vitaminei A favorizează căderea şi degradarea părului, de aceea câteva picături din acest produs pot fi un tratament care să dea roade. Două linguri de vitamina A amestecate cu o lingură de miere şi două linguri de ulei de brusture se aplică pe părul ud. Se masează scalpul cu acest ingredient şi se acoperă capul cu un prosop timp de o oră.

După care se şamponează şi se clăteşte cu multă apă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here