Stocul de vaccin hexavalent s-a epuizat

390

Cele 2.200 de doze de vaccin hexavalent pe care pe care Direcţia de Sănătate Publică Gorj le-a primit la începutul acestei luni s-au dovedit a fi insuficiente. Stocul DSP Gorj a fost epuizat. Părinţilor li se recomandă să ţină legătura cu medicii de familie pentru a şti când trebuie să se prezinte cu micuţii la vaccin.

După ce a lipsit timp de câteva luni din stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, vaccinul hexavalent a ajuns în judeţul nostru în cursul acestei luni. S-au primit 2.200 de doze, care, însă, s-au epuizat rapid. Reprezentanţii DSP Gorj spun că medicii de familie sunt cei care decid ce copii vor fi imunizaţi, prioritate având micuţii care nu au primit nicio doză până în prezent. „Cele 2.200 de doze de vaccin hexavalent pe care noi le-am primit au fost distribuite medicilor de familie din judeţ. La ora actuală noi nu mai avem acest vaccin. Micuţii nu vor rămâne nevaccinaţi, pentru că medicii de familie ştiu ce pacienţi au în evidenţă şi au prioritate la vaccinare cei care nu au primit nicio doză. Este important ca părinţii să ţină legătura cu medicii de familie, pentru că ei sunt cei care ştiu ce copii trebuie vaccinaţi. Toţi copiii vor fi recuperaţi”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Bebeluşii vor fi recuperaţi
Din cauza lipsei vaccinului hexavalent, bebeluşii au rămas neimunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi antipoliomielitei. Odată cu epuizarea stocului DSP Gorj, bebeluşii care vor rămâne şi acum neimunizaţi vor mai avea de aşteptat, neştiindu-se exact când se vor primi noi doze de vaccin hexavalent. Micuţii vor fi recuperaţi, niciunul nerămânând nevaccinat; ei vor avea prioritate la următoarea tranşă de vaccinuri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here