Ştiinţa, tot ,,italiană”. Ouzounidis, al patrulea succes cu acelaşi scor

1095

Deşi Universitatea Craiova nu mai este condusă de un antrenor italian, formaţia din Bănie a bifat al cincilea succes consecutiv cu acelaşi scor, 1-0, patru dintre victorii fiind obţinute cu grecul Marinos Ouzounidis pe bancă. Oltenii s-au impus împotriva echipei FC Botoşani, golul ,,izbăvitor” fiind marcat de Ştefan Baiaram, la reuşita de debut în prima ligă. Gazdele au dominat repriza întâi, dar moldovenii au avut cea mai mare ocazie a actului prin Chindriş, care putea să înscrie la o ieşirea neinspirată a lui Mirko Pigliacelli (36). Totuşi, juveţii au marcat atunci când a trebuit, o combinaţie frumoasă între Cîmpanu şi Ivan, fiind finalizată de tânărul Baiaram (43). Treptat, amfitrionii au cedat iniţiativa, iar elevii lui Marius Croitoru au fost prezenţi în jumătatea adversă cu toate liniile. Chiar şi aşa, vizitatorii au avut puţine oportunităţi. Al Mawas putea egala în minutul 76, dar portarul italian al vicecampioanei a fost la post. Mihai Roman a avut ultima ocazie a partidei, şutul veteranului moldovean trecând puţin peste transversală (89). Craiova a acumulat 50 de puncte din 26 de partide şi s-a calificat matematic în play-off-ul Ligii 1.

Ouzounidis: Trebuie să decidem jocurile mai devreme
Succesul l-a satisfăcut pe antrenorul gazdelor, Marinos Ouzounidis, care a avut o singură nemulţumire. ,,În primul rând, vreau să-mi felicit jucătorii. Nu doar pentru cele trei puncte, ci și pentru jocul prestat. Le-am spus înaintea meciului că disciplina și organizarea vor fi cheia partidei. În prima repriză, am fost foarte buni, am ținut de minge și am marcat, sunt bucuros. În actul secund, normal, am avut ceva probleme. Azi a fost un meci greu și sunt mulțumit de cele trei puncte. Indiferent de sistemul de joc, vreau să avem posesia, să jucăm rapid, să ne creăm ocazii. De asemenea, trebuie să decidem jocurile mai devreme. Când ai 1-0, ești sub presiune și poți avea probleme pe final. Trebuie să fructificăm ocaziile avute”, a declarat principalul din Bănie. Grecul a subliniat că nu a fost mulţumit nici de ultimele programări făcute pentru echipa sa. ,,Le-am spus că nu le pasă de noi, că nu le pasă de programul nostru. Ieri (n.r. – vineri) a jucat și Chindia, nu e posibil ca echipele care au jucat marți în Cupa României să evolueze primele în campionat. Nu știu cum au făcut asta, nu e corect. Trebuie să se gândească, vrem să fim respectați. Felicitări Chindiei, și ei au avut un meci greu”, a spus Ouzounidis.

Universitatea Craiova – FC Botoşani: 1-0 (1-0)
Craiova: Piglicaelli – Vătăjelu, Papp, M.Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Cicâldău (75, Bic), Cîmpanu (70, Camara), A.Ivan (80, Tudorie) – Baiaram (81, Vlădoiu). Antrenor: Marinos Ozounidis.
Botoșani: Hankic – Patache, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Rodriguez, Papa (Tîrcoveanu) – Ongenda (80, Tîrșă), Al Mawas (82, M.Roman), Croitoru (20, Toutouh) – Fili (46, Keita). Antrenor: Marius Croitoru.
Cartonașe galbene: Baiaram, Bancu, Nistor / Papa, Keyta, Toutouh, Al Mawas, Tîrcoveanu, Ţigănaşu
Arbitri: Horațiu Fesnic – Vladimir Urzică, Alexandru Cerei; R – Cătălin Popa.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here