Ştiaţi că

566
-…Broccoli este un important aliment în lupta contra cancerului, ajutând la distrugerea cantităţilor mari de estrogen care pot cauza cancerul de sân la femei. Adăugaţi broccoli crud la salate sau frigeţi-l un pic.

-…dacă apa pe care o beţi conţine clor, atunci cantitatea de vitamina E din corp scade? Dacă vă aflaţi într-o asemenea situaţie este indicat să consumaţi mai mult iaurt – un mod natural de a înlocui flora intestinală distrusă de clorul din apă.
-…Iaurtul natural conţine bacteria Lactobacillus acidophilus, foarte utilă digestiei. Cel mai bine e să consumaţi un iaurt natural dimineaţa, la micul dejun, alături de o salată de fructe.
-…para este fructul care oferă cele mai mici şanse de apariţie a unei alergii, de aceea se recomandă să fie primul fruct oferit copiilor mici în procesul acestora de alimentaţie?
Menta era folosită în antichitate pentru a ameliora durerile de piept şi stomac, iar praful obţinut din frunze uscate era folosit pentru albirea dinţilor?
-…pepenele roşu conţine mult beta-caroten, e o sursă importantă de licopina (antioxidant şi anticancerigen) şi un diuretic foarte blând cu organismul?
-…murele aduc un foarte important aport de fibre dietetice, vitamina C, vitamina K, acid folic, vitamina B si magneziu? Seminţele acestora, deşi enervante, conţin Omega 3 şi proteine.
-…sub formă de ceai, caperele combat reumatismul? De asemenea sunt un bun adjuvant în cazul inflamaţiilor din organism. Caperele au cea mai mare concentaţie de quercetină dintre plante.
-..uleiurile esenţiale din busuioc au proprietăţi antioxidante, conţin agenţi anti-cancerigeni, anti-microbieni şi antivirali? De asemenea busuiocul ajută în cazurile de scleroză în plăci, tromboză, astm şi diabet.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here