Statutul PNL, aplicat diferenţiat pentru Pavel şi Dian Popescu

467

Noul statut PNL, de care preşedintele Dian Popescu a făcut în ultimele zile vorbire, referindu-se la scrutinul pentru alegerea prin vot a şefului PNL Gorj, priveşte însă şi un articol care s-a pus în aplicare doar pentru primarul de Peştişani, Florin Pavel. Este vorba despre articolul 22 aliniatul 3 care priveşte suspendarea din funcţia de preşedinte de organizaţie sau de membru PNL, pe durata trimiterii în judecată penală, pe timpul procesului în cauză.

Florin Pavel, aflat încă în arest la Penitenciarul Rahova pentru faptele de corupţie posibile pentru care a fost trimis în judecată şi şeful PNL Gorj, Dian Popescu, a fost suspendat din partidul pe listele căruia a fost reales primar în vara anului trecut. Mai exact, Florin Pavel a fost suspendat atât din funcţia de preşedinte al PNL Peştişani, funcţia sa fiind acum ocupată în interimat de actualul viceprimar Ilie Fuiorea, cât şi din cea de vicepreşedinte al PNL Gorj. Mai exact, colegii săi de la PNL Gorj au aplicat pentru Pavel exact noile prevederi ale statutului, care a fost aprobat la Congresul Extraordinar PNL din 22 februarie, adică art.22 aliniatul 3 care prevede următoarele: “măsura suspendării din funcţie şi/sau a drepturilor ce decurg din calitatea de membru PNL se poate lua şi în cazul trimiterii în judecată penală, pe durata procesului”.

“Se poate lua”, de partea lui Dian
Acelaşi articol însă ar fi putut fi aplicat şi pentru preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, aflat în aceeaşi situaţie cu liberalul suspendat, Florin Pavel. Cum articolul permite însă o interpretare prin expresia “se poate lua”, Dian Popescu scapă de prevederea în cauză, colegii săi de la centru evitând să invoce acest nou articol, introdus recent în statut. Există însă posibilitatea ca articolul 22 al.3 să se invoce oricând şi pentru Dian Popescu care îşi pregăteşte acum noi organizaţii în judeţ pentru a fi reales şi reconfirmat pe post.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here