Staţia de pompare apă Calea Bucureşti concesionată către Aparegio Gorj

338
Furnizorul de apă Aparegio Gorj s-a ales cu staţia de pompare apă Calea Bucureşti prin concesiune din partea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Aceasta, la rândul ei, a inclus staţia de pompare apă de câteva săptămâni încoace în Domeniul Public al Municipiului Târgu-Jiu. Concesionarea către Aparegio a început de ieri, şi s-a realizat pe o perioadă de 10 ani.

Nivelul redevenţei stabilit pentru concesionarea staţiei de pompare apă este echivalentul amortizării bunului respectiv conform prevederilor legale ce reglementează regimul juridic al amortizării bunurilor. Valoarea totală a staţiei de pompare apă Calea Bucureşti este de 42.458 lei, din care doar suprafaţă utilă, adică 5 mp, pentru construcţia camerei staţiei este de 3.724 lei, iar restul banilor reprezintă grupul de pompare şi racordul la utilităţi (apă, canal, energie electrică). Lucrarea staţiei a fost terminată în 2008, şi are o durată de utilizare de 35 de ani.

Consiliul Local Târgu-Jiu a hotărât darea acesteia în concesiune deoarece este autoritatea care asigură serviciile comunitare de utilitate publică, respectiv alimentarea cu apă. Acestei hotărâri i se adaugă şi motivul că Aparegio Gorj va conserva staţia şi va oferi supraveghere de specialitate, datorită importanţei sale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here