Start la solicitări pentru tichetele sociale

583

Sărbătorile de iarnă de luna viitoare vor aduce mici bucurii şi târgujienilor cu venituri reduse ori care au o stare de sănătate precară. Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu vor acorda tichete sociale, valoarea fiecărui tichet fiind de 30 de lei.

Cererile pentru acordarea acestor tichete se primesc începând de ieri şi până pe 20 noiembrie, la Clubul Pensionarilor din strada Olteniţei, municipiul Târgu-Jiu. Pentru primirea acestor tichete, solicitanţii trebuie să aibă venituri sub 300 de lei/membru de familie ori să aibă probleme de sănătate grave fiind astfel puşi în imposibilitatea de a asigura mai mult decât strictul necesar pentru masa de Crăciun. “Valoarea fiecărui tichet acordat pe persoană este de 30 de lei. Sunt excluse de la solicitare târgujienii care au o altă locuinţă în afara celei de domiciliu, care deţin suprafeţe de teren intravilan mai mari de 1.000 mp şi care deţin autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani şi cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 mc”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, Elena Creţan. După încheierea perioadei de depunere a cererilor pentru acordarea tichetelor sociale, dosarele vor fi verificate şi se va face ulterior comandă pentru imprimarea tichetelor. Anul trecut circa o mie de persoane din Târgu-Jiu au primit acest ajutor din partea municipalităţii. În 2014, valoarea fiecărui tichet social era de 20 de lei.
Tot pentru Sărbătorile de Crăciun, autorităţile de la Târgu-Jiu pregătesc programul “Un brăduţ în fiecare casă”. Prin acesta vor fi oferite coşuri cu alimente tradiţionale şi un brăduţ împodobit pentru zeci de familii defavorizate din municipiu. Potrivit conducerii DPPS Târgu-Jiu, valoarea fiecărui coş cu alimente va fi de 250 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here