Start în stagiul 2 pentru Pandurii

446

Trupa lui Grigoraș a avut doar câteva zile de pauză, de astăzi intrând în linie dreaptă cu pregătirea. Pandurii intră în cantonament la Hotelul Holiday Inn Vienna-South, iar între 7 și 19 iulie, echipa gorjeană are programate cinci jocuri de verificare.

După ce și-au încărcat bateriile în stagiul de la Sibiu-Cisnădie, jucătorii echipei gorjene trec acum la partea tehnico-tactică a pregătirii noului sezon, Grigoraș așezând pe țintarul cantonamentului austriac cinci jocuri în care să-și învețe elevii modul în care să-i pună în practică ideile pentru noul sezon. Lotul Pandurilor deplasat în cantonamentul din sudul Vienei este format din 25 de jucători, șase dintre ei fiind nou-veniți, iar trei provenind de la echipa a doua.

Laurențiu Iorga, ultimul venit
În lotul Pandurilor și-a făcut loc și un fost gălățean, Laurențiu Iorga, care în returul campionatului trecut a fost împrumutat la Astra Giurgiu, urmând să semneze cu gruparea târgujiană: “În cazul lui Iorga discuțiile au avut loc și astăzi (n. red. – ieri) va semna. Shalaj Gezim a semnat deja”, a anunțat Ion Șolea, organizatorul de competiții al Pandurilor. Acesta a mai declarat că și Mihai Răduț își va pune în curând semnătura pe contractul cu Pandurii: “Din câte știu eu, nu sunt probleme cu Răduț. De fapt, toți jucătorii din lotul pe care-l deplasăm în Austria sunt jucătorii Pandurilor”, a mai spus Șolea. Pe lângă Iorga, Răduț, Gezim, Roman sau Pană, o noutate în lotul gorjenilor o reprezintă și fundașul central Cătălin Pârvulescu. Acesta a avut prestații bune la antrenamentele de la Cisnădie și în jocul amical cu Gaz Metan Mediaș și are șanse de a rămâne la Pandurii: “Pîrvulescu este în lot, încă nu a semnat, dar nu va fi o problemă în a-l legitima. El l-a convins pe Grigoraș, dar rămâne să-l mai vadă și în meciurile de pregătire. În mare parte el e cooptat în lot”, a confirmat Șolea.

Au renunțat la brazilieni
Deși Grigoraș spunea că vede ceva bun la cei doi fotbaliști carioca testați în amicalul de la Mediaș, joc în care unul dintre ei chiar a marcat singurul gol al întâlnirii, niciunul dintre ei nu a fost păstrat la Pandurii. Nici Iago Morais și nici Jose dos Santos nu se află pe lista pentru Austria: “S-a renunțat la brazilieni, la fel și la Lircă. El rămâne în vederile noastre, dar nu în acest moment. Pentru el e mai bine să joace undeva. Era greu să prindă în lotul de față un loc de titular”, a declarat Ion Șolea. Acesta a mai anunțat și două despărțiri temporare, doi tineri jucători urmând a fi împrumutați altor echipe în sezonul ce urmează să înceapă: “Ionuț Constantin și Alexandru Dan își vor găsi și ei alte soluții de moment. Nu se știe unde, dar sigur se vor găsi echipe pentru ei în Liga 1 sau Liga a 2-a”.

Lotul Pandurilor deplasat în Austria:
Portari: Mingote, Stanca, Gliwa.
Fundași: Pleașcă, Ungurușan, Erico, Christou, Pârvulescu, Negrescu, Momcilovic.
Mijlocași: Breeveld, Anton, Elton, Pană, Buleică, Ciucur, C. Predescu, Răduț, Gezim, Nicoară, A. Predescu, Șendroiu.
Atacanți: Roman, Matulevicius, Iorga.

Programul meciurilor amicale:
9 iulie / Nyiregyhaza (nou promovată în Liga 1 ungară)
11 iulie / nestabilit
13 iulie / FC Slovacko (locul 10 Cehia)
15 iulie / FC Haladas (locul 6 Ungaria)
17 iulie / Ural (locul 11 Rusia)

Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here