Start în Cupa României pentru echipele din Liga a 3-a

508

Înaintea startului sezonului 2014-2015 pentru echipele din Liga 1, Federația Română de Fotbal a programat prima fază a Cupei României, etapă în care intră și echipele din play-out-ul ultimei ediții a Ligii a 3-a.

Pe lângă echipele care au câștigat trofeele puse în joc la nivel de județ, Cupa României aduce în prima fază și jumătate dintre echipele ce în campionatul trecut au evoluat în Liga a 3-a. Din păcate, această fază a competiției va fi una sub semnul neprezentărilor, nu mai puțin de opt din cele 42 de meciuri ale acestei faze fiind din start unele doar de tablou, gazdele urmând a merge mai departe pentru că adversarii au depus deja armele încă din sezonul trecut. În această situație se află și Minerul Mătăsari, echipa gorjeană desființându-se fără a juca vreun meci în precedentul sezon, dar care a rămas „agățată” în statisticile FRF și figurează și acum pe taboul primei faze a Cupei României.

Trei gorjene ar trebui să intre în competiție
Dincolo de cazul Minerului Mătăsari, unul deja închis de multă vreme, în prima fază a acestei competiții mai sunt înscrise trei echipe ce reprezintă Gorjul. Gilortul Cărbunești, care vine din postura de căștigătoare a Cupei României la județ, Jiul Rovinari și Știința Turceni, echipe care au evoluat în campionatul trecut în seria a IV-a a Ligii a 3-a. Din păcate, una dintre aceste echipe are șanse minime de a fi prezentă la startul meciului.
Jiul Rovinari, căreia tragerea la sorți i-a rezervat o deplasare pentru acest tur la Hațeg, unde ar trebui să joace cu Retezatul Hațeg, se află într-o situație dificilă, iar cei care reprezintă echipa nu pot garanta participarea la competiție, chiar dacă, spun ei, există riscul unor repercusiuni. „Viitorul echipei depinde de decizia care se va lua de către Primărie și Consiliul Local în această săptămână. Oricum, chiar dacă va fi o decizie favorabilă păstrării echipei la nivelul Ligii a 3-a, este aproape imposibil să putem să jucăm miercuri în cupă. Nu ne vom putea prezenta chiar dacă luni se va lua această decizie, nu avem jucători legitimați, încă nu sunt contracte cu jucătorii, nu au vize medicale, e greu să le faci pe toate astea până miercuri”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al orașului Rovinari, cel care se ocupă de destinele grupării rovinărene de la înființarea acesteia. În aceste condiții, șansele ca Jiul Rovinari să ajungă la Hațeg pentru meciul de miercuri sunt minime.

„Buturuga mică” are probleme mari
Gilortul Târgu Cărbunești are programat un meci cu o rivală locală, Știința Turceni fiind cea care va vizita la mijlocul săptămânii arena din Cărbunești. Sergiu Găman, antrenorul Gilortului, speră ca echipa sa să producă surpriza, însă anunță mari probleme de lot înaintea acestui derby gorjean din prima fază a Cupei României: „E o competiție pe care eu o respect, niciodată n-am să zic că este o competiție pe care trebuie X sau Y să o câștige, așa că o vom trata cu toată seriozitatea. Din păcate, avem destul de multe probleme pentru acest meci, avem jucători accidentați, jucători care și-au terminat contractele… Sperăm să rezolvăm o parte din aceste probleme în două zile. Tarhat are bubatul, Chiriac are piciorul în ghips după o entorsă, sunt jucători importanți pe care eu nu pot să-i folosesc în acest meci, dar, dacă vom juca așa cum am făcut-o la baraj, avem și noi șansele noastre. Turceniul este o echipă de Liga a 3-a, din câte am auzit au și ei problemele lor, dar au experiență mai mare. Totuși, ne vom lupta pentru calificarea în turul următor”, a declarat tehnicianul Gilortului despre confruntarea cu Știința Turceni din prima fază a Cupei României.

Știința vrea în turul următor
Nici situația de la Turceni nu este deloc roz. Totuși, conducerea celor de acolo a luat decizia de a continua la nivelul Ligii a 3-a și va onora și Cupa României, acolo unde ține să treacă de primul adversar, fiind vorba de un derby local ce a ținut capul de afiș în județ în urmă cu două sezoane, când Știința s-a luptat pentru campionat și cupă în Gorj cu Gilortul. Atunci s-a impus Știința, în ambele competiții, așa că oamenii din Turceni nu acceptă decât calificarea în urma meciului de la Cărbunești: „Ne-am reunit deja, de vineri am făcut și antrenamente, așa că vom merge și vom juca în Cupa României. Vom vedea ce vom face după aceea. E clar, în cupă mergem să batem, trebuie să trecem de Gilortul, e vorba și de un orgoliul local. Noi asta ne dorim, să trecem în turul următor, acum rămâne să vedem și dacă putem”, a declarat Vali Modrea, directorul sportiv al celor de la Știința Turceni.

Programul echipelor gorjene în Cupa României, faza I:
16 iulie, ora 17:30 / Gilortul Tg. Cărbunești – Știința Turceni (stadion Gilortul, Tg. Cărbunești)
16 iulie, ora 17:30 / Retezatul Hațeg – Jiul Rovinari (stadion Retezatul, Hațeg)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here