Stănchescu: „Voi candida la Primăria Târgu-Jiu”

982

Laurian Stănchescu a anunţat public, în cadrul unei conferinţe de presă, că la următoarele alegeri locale va intra în cursa electorală pentru câştigarea fotoliului de primar al municipiului Târgu-Jiu. Acesta a declarat că va candida determinat fiind de atitudinea de dezinteres pe care o manifestă autorităţile faţă de patrimoniul Brâncuşi.

Scriitorul Laurian Stănchescu şi-a anunţat oficial candidatura pentru primăria Târgu-jiu. El a explicat şi ce anume l-a determinat să ia această decizie: „la alegerile următoare am să candidez la Primăria Târgu-Jiului pentru că eu nu pot să renunţ la acest patrimoniu extraordinar pe care îl are Gorjul, un tezaur universal, nepus în valoare, nefructificat şi, mai mult decât atât, eu nu sunt de acord cu autorităţile gorjene care ştiu foarte bine, prin documente, că Ansamblul Monumental a fost dăruit de Brâncuşi Ligii Femeilor Gorjene condusă de Aretia Tătărăscu, iar Aretia Tătărăscu a făcut un act de donaţie către primăria Târgu-Jiului, iar Primăria nu apără absolut deloc acest patrimoniu”.
Trebuie precizat că la începutul lunii mai 2013, Laurian Stănchescu împreună cu alte şapte persoane va face un marş cultural, mergând pe jos până la Paris, pentru a trage în continuare un semnal de alarmă privind aducerea osemintelor lui Constantin Brâncuşi acasă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here