Spune nu, durerilor de cap!

448
durere de capPrintre cele mai des întâlnite dureri se remarcă durerile de cap care pot apare în cele mai neaşteptate situaţii, ne creează disconfort şi ne împiedică să lucrăm în condiţii optime. Durerile de cap apar de regulă pe fond de stres, iar înlăturarea acestora impune un regim de viaţă sănătos şi echilibrat.

Odihna şi relaxare
Astfel, odihna este printre cele mai utile recomandări pentru a scăpa de durerile de cap.
Respectarea timpului necesar odihnei (8 ore zilnic) şi pauzele în desfăşurarea unor activităţi sunt o soluţie de efect, mai ales acompaniată de muzica ambientală, care ne ajută să ne destresăm şi să alungăm durerile de cap, datorită efectelor sale plăcute.
Nutriţie şi hidratare
Nutriţia echilibrată şi sănătoasă, tehnicile de relaxare şi gândirea pozitivă previn migrenele şi ne ajută să depăşim această problemă mult mai uşor.
Lămâia este recunoscută pentru efectul său benefic în cazul apariţiei durerilor de cap.
De aceea, specialiştii ne recomandă să consumăm limonade şi ceaiuri cu lămâie, precum şi prăjituri sau peşte cu lămâie, în astfel de situaţii. De asemenea, merele la micul dejun preîntâmpină apariţia neplăcutelor dureri de cap.
Printre cele mai comune cauze ale durerilor de cap se numără deshidratarea, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm multe lichide, în special sucuri de fructe, lapte, ceaiuri şi supe.
Băi relaxante
În plus, băile fierbinţi, cu spumă şi săruri de relaxare sunt o binecuvântare pentru zilele când ne doare capul.
La acestea putem adăuga o compresă aplicată pe frunte şi un masaj uşor al tâmplelor şi al zonelor dureroase.
Plimbări în aer liber
O excursie la munte sau într-un loc plăcut, cu aer curat, este o soluţie minunată, la care nu ar strica să apelăm, măcar uneori, în compania unor persoane dragi, care au darul să ne binedispună şi să ne deconecteze de la problemele cotidiene.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here