Sprijin vârstei a treia – Liga Pensionarilor Gorj, tot mai aproape de membrii ei

457

De Izvorul Tămăduirii, la Clubul Pensionarilor din comuna Peştişani, a avut loc o adunare generală a mebrilor Filialei de aici a Ligii Pensionarilor Gorj. În prezenţa preşedintelui Ligii judeţului, Petre Rădulescu, şi a vicepreşedintelui Puiu Safta, care mai este şi vicepreşedinte al CARP Gorj.

La masa prezidiului au luat loc cei doi lideri ai Ligii Pensionarilor Gorj, preşedintele filialei locale, Neculai Ştirbăţ şi Octavian Moraru, care urmează să preia ştafeta de la venerabilul Nicu Ştirbăţ. Om destoinic şi foarte apreciat de pensionari pentru activitatea sa de zeci de ani şi care, pe 19 mai va împlini 85 de ani. Motiv de a se retrage în plină glorie, cei prezenţi felicitându-l şi mulţumindu-i pentru munca sa în folosul obştesc al pensionarilor din Peştişani.
Dealtfel, preşedintele Filialei Peştişani a Ligii Pensionarilor din Gorj, Neculai Ştirbăţ, a prezentat o Dare de seamă a activităţii pe anii 2013-2014. Cu foarte multe fapte bune, dar în care a criticat absenteismul şi neplata cotizaţiilor de către toţi membrii. La care s-a adăugat dezinteresul autorităţilor locale, care nu au atribuit un spaţiu Clubului Pensionarilor şi nici vreun ajutor bănesc. Pe motiv că nu sunt bani. Iar numărul pensionarilor a scăzut datorită mortalităţii şi a crizei economice, care a dereglat întrega naţiune.
În cuvântul său, Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj, a subliniat excelenta colaborare cu cotidianul de suflet al gorjenilor – “Gorjeanul”. A mai arătat că s-a înfiinţat Federaţia Sindicală “Solidaritatea” şi au legături foarte bune cu Federaţia Naţională “Omenia” a CARP din România. Pentru pensionarii din comuna Peştişani s-au acordat de către CARP Târgu Jiu numeroase împrumuturi, ajutoare în cazurile de urgenţă(decese sau boală) şi a propus susţinerea creării unui Punct Farmaceutic în Peştişani.
Pentru conferinţa judeţeanmă a Ligii Pensionarilor Gorj, ce va avea loc la Târgu Jiu, pe 6 mai 2014, au fost propuşi trei delegaţi, Matei Rădulescu, Vasile Turtoi şi subsemnatul. Deocamdată, preşedintele Filialei Peştişani a Ligii Pensionarilor Gorj rămâne acelaşi apreciat bun organizator, Neculai Ştirbăţ.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here