Spre a patra victorie contra ASA-ului!

624

Pandurii caută a doua victorie contra ASA-ului în acest play-off și a patra în acest sezon, un succes care i-ar oferi în mare măsură siguranța obținerii locului 4 la finele campionatului.

După ce Viitorul lui Gică Hagi a pierdut un nou meci pe teren propriu, Pandurii are șansa de a se detașa decisiv de echipa constănțeană, dar pentru asta are nevoie de un al patrulea succes în fața celor de la ASA Târgu Mureș. Pandurii s-a impus prima dată în fața mureșenilor în turul sezonului regulat, când gorjenii au bătut la Severin cu 2-0. Au venit apoi înfruntările din perioada februarie-martie, când Pandurii a mai bifat două victorii, ambele la Târgu Mureș, 1-0 în sezonul regulat și 2-0 în primul meci al play-off-ului. Fără gol primit în confruntările cu ASA, Pandurii speră să mențină această tradiție și să obțină un nou succes, asta în ciuda faptului că Edi Iordănescu se așteaptă la o replică solidă din fața adversarului: “Ne aşteptăm la un joc dificil din mai multe puncte de vedere, în primul rând că şi mental nu suntem bine, în al doilea rând că vine o echipă care nu mai are niciun fel de presiune şi va încerca să joace, sunt mulţi jucători experimentaţi la Târgu Mureş, au un nivel calitativ ridicat, ştiu ce înseamnă performanţa, ştiu să gestioneze bine jocurile, momentele din jocuri. Noi trebuie să reuşim să ne reechilibrăm, să ne punem pe picioare mental, fizic, să avem un tonus bun, să reuşim să aliniem o echipă competitivă, să facem un joc coerent şi să câştigăm cele trei puncte, pentru că suntem în continuare sus în clasament şi trebuie să acumulăm puncte în cele cinci jocuri care ne-au mai rămas ca să reuşim la final să fim pe un loc cât mai sus. Nu este uşor să câştigi de 4 ori împotriva unei formaţii, am câştigat deja de 3 ori împotriva ASA, o echipă valoroasă, vom încerca să o facem şi a patra oară, nu va fi uşor, însă vom da tot ce putem ca să reuşim”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Meci deschis
ASA Târgu Mureș nu mai are șanse de a urca foarte mult în clasament, a pierdut, odată cu intrarea în insolvență, și șansa de a evolua în cupele europene, așa că meciul cu Pandurii are pentru jucătorii echipei mureșene o importanță legată mai mult de viitorul personal al jucătorilor. Mai ales din acest punct de vedere, Edi Iordănescu se așteaptă la un joc deschis din partea acestora, iar acest tip de evoluție este mereu unul care îți poate da bătăi de cap: “Dacă noi mai avem șanse, măcar teoretice, pentru a urca în clasament sau pentru a păstra locul 3, ASA Târgu Mureș este la o distanță destul de mare. Pe de o parte este un avantaj pentru noi pentru că nu vor veni extrem de dârji, dar vor veni ambițioși și fără presiune. Acesta este reversul medaliei, vin să joace și asta e o sabie cu două tăișuri atât pentru noi, cât și pentru ei. Nu mă aştept la un joc uşor, însă niciun joc nu a fost uşor şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să-l câştigăm”, a mai declarat tehnicianul echipei târgujiene.

Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureș
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 20:30
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Vasiljevic, Acsinte – Mrzljak, Droppa – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
ASA: Stăncioiu – G. Matei, M. Constantin, I. Gonzalez, Brandan – Mureșan, Gorobsov – L. Buș, Voiculeț, Costa – Țucudean. Antrenor: George Ciorceri.

Meciul tur, deja istorie
Meciul cu care Pandurii și ASA Târgu Mureș au intrat în play-off a fost unul urât, cu patru jucători eliminați în tabăra gazdelor. Țucudean, Marius Constantin, Voiculeț și Ramiro Costa au plecat mai devreme la cabine, iar din lotul mureșenilor foarte puțini jucători au scăpat fără a primi măcar un cartonaș galben. Nervozitatea de atunci din teren, crede Edi Iordănescu, nu se va regăsi și în jocul din această seară: “Nu ne așteptăm la un meci dur. Nu sunt polițe de plătit. Și la Târgu Mureș există maturitate, atunci a fost o scăpare. Sunt jucători care vor să joace fotbal, care vor să se afirme, care vor din vară, probabil, să-și caute alte echipe”, spune antrenorul Pandurilor. Mai mult decât atât, Edi Iordănescu a recunoscut că unii dintre adversarii de astăzi, ar putea fi coechipieri din viitorul sezon: “Dacă voi fi în continuare aici, cel puțin 2-3 jucători de la Târgu Mureș vor fi de interes pentru mine. Nu dau nume pentru că nu folosesc astfel de practici. Sunt jucători care sunt interesanți pentru mine și ar putea fi interesanți pentru Pandurii, din punctul meu de vedere. Se vor confrunta jucători de valoare și mi-aș dori ca la final noi să câștigăm”, a completat tehnicianul Pandurilor.

Patru confruntări, patru antrenori pentru ASA
La nivelul băncilor tehnice ale celor două echipe ce se înfruntă în această seară există o singură constantă, aceea fiind conducerea tehnică a Pandurilor. La ASA Târgu Mureș schimbările de antrenori au fost atât de dese încât la fiecare joc contra Pandurilor echipa mureșeană a avut o altă conducere pe bancă. La victoria de la Severin, din septembrie, pe banca ASA-ului se afla Vasile Miriuță, returul sezonului regulat l-a găsit ca antrenor contra pandurilor pe Petre Grigoraș și, în ciuda faptului că între acest meci și primul din play-off distanța a fost destul de mică, la meciul cu cântec de la Târgu Mureș a stat Adrian Popa. La meciul de astăzi un al patrulea antrenor al ASA-ului va fi oponent pentru Edi Iordănescu, iar acesta este George Ciorceri, un tehnician din vechea generație, fost jucător al ASA-ului din perioada în care la Târgu Mureș evolua și Ladislau Boloni.

“Ne-am pregătit bine în această săptămână, surprinzător de bine și sper să fie de bun augur, să spargem gheața și să obținem prima victorie din play-off. La ultimele meciuri am jucat bine, cu anumite scăpări, dar ne-a lipsit puțin să ne apropiem victoria. Sper că a venit momentul să ne trecem și noi în cont o victorie. Ce s-a întâmplat în jocul tur de la noi a fost un caz izolat, nu se va mai întâmpla așa ceva. Vom încerca să ne batem cu toate forțele, dar strict cu mijloace sportive”, George Ciorceri, antrenor principal ASA Tîrgu-Mureș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here