Sporurile primarilor, sub lupa Prefecturii

567
Prefectura Gorj va cere Guvernului să emită o hotărâre prin care să interzică în mod categoric posibilitatea încasării de către primari a oricăror sporuri salariale. Subprefectul Liviu Andrei afirmă că, în urma realizării unui inventar al sporurilor încasate de primarii şi viceprimarii din judeţ, a descoperit că, în 28 de localităţi edilii locali au chemat în judecată Consiliile Locale, obţinând hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care le sunt acordate diferite sporuri.

Conform subprefectului, primarii au încasat sporuri de mobilitate şi confidenţialitate, suprasolicitare neuropsihică, stabilitate şi fidelitate, de dispozitiv, de dificultate, dar şi tichete de masă. Verificările efectuate de Prefectura Gorj au fost demarate după ce presa a relatat despre sporuri de 70.000 lei şi, respectiv, 37.000 lei, încasate de primarul şi viceprimarul din Motru, în baza unor hotărâri judecătoreşti, în condiţiile în care edilii se plângeau că nu mai au fonduri la buget pentru a plăti salariile după luna august.
Subprefectul Liviu Andrei spune că va înainta la Guvern o propunere prin care speră ca Executivul să clarifice situaţia sporurilor pentru primari şi viceprimari, acesta menţionând că şi în prezent legea nu le permite încasarea altor sume, plata sporurilor făcându-se doar în baza hotărârilor judecătoreşti emise favorabil pentru ei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here