Sportivii care au jucat baschet în Gorj în perioada 1970-1986 și-au dat întâlnire la CNTV

1980

Asociația Județeană de Baschet Gorj, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, organizează vineri, 28 iunie 2019, o întâlnire a generațiilor de baschetbaliști, care au evoluat în județul Gorj în perioada 1970-1986. Este de fapt o întâlnire de suflet și de aducere aminte a momentelor frumoase petrecute ca sportivi–baschetbaliști pe care Asociația Județeană de Baschet Gorj o organizează în fiecare an.

Prima generație de baschetbaliști gorjeni a fost formată și a activat între anii (1970-1972), reprezentată de echipa de baschet masculin care a promovat în Divizia Școlară pentru prima dată în anul 1972, chiar la Târgu-Jiu. Aceasta a fost antrenată de profesorii: CURELEA NICOLA și POPESCU CONSTANTIN, iar din lotul echipei au făcut parte: BEURAN MIRCEA – MEDIC – FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII, ACUALMENTE ȘEFUL CLINICII DE CHIRURGIE A SPITALULUI DE URGENȚĂ FLOREASCA, MANOLESCU DAN, CREȚESCU EMIL, NĂNĂU EUGEN, LUMEZEANU TIBERIU, BĂLAN SORIN, BARDAN ANTONICA, STAMATOIU VIRGIL, NETIN AUREL, JIANU AUGUSTIN, NOVAC MIRCEA, ALBU TIBERIU, BĂCANU VIOREL, NOVAC MIRCEA.
Cea de-a doua generație de baschetbaliști a fost formată și a activat între anii (1972-1976) și a fost antrenată de domnul PROFESOR POPESCU CONSTANTIN, iar din lotul echipei au făcut parte: CRIȘAN LICA, ALMĂȘAN MIRCEA, ȘIPANU ALEXANDRU, BRĂGARU DORU, DĂNĂIAȚĂ TITEL, DURBĂCEA MARIAN, BOBEI DORU, LASTOVESCHI DAN, MONDEA ION care au continuat performanțele colegiilor din generația precedentă.
Ce-a de-a treia generație de baschetbaliști a activat între anii (1976-1980) și a fost înscrisă în Campionatul Republican Băieți –Juniori –III- ediția 1976-1977, sub denumirea din acea vreme Școala Sportivă Târgu-Jiu, care era condusă de directorii, domnii, Prof. Baca Alexe și Prof. Sandu Ion și antrenată de un simbol și un model pentru baschetul gorjean, domnul Prof. Brădiceanu Constantin, actualmente stabilit în Timișoara și care a confirmat participarea la acest eveniment.
Componenții echipei de baschet a Școlii Spotive Târgu-Jiu, care au câștigat titlul de Campioni Naționali la Campionatul Republican Băieți –Juniori –III – ediția 1976-1977 au fost: GUTA VIOREL, ROLEA ION, DOBRE LAURENȚIU, GAMA RADU, DOLCU CONSTANTIN, BUCULEA DORIN, BARBU DAN, ALIONESCU IONUȚ, PIPI CONSTANTIN(MITUCA), TARTAREANU SERGIU, GIORGI CRISTIAN ȘI GIORGI DANIEL, care au confirmat cu toții prezența la acest eveniment.
În urma câștigării titlului de Campioni Naționali sportivii: Guță Viorel, Rolea Ion și Dobre Laurențiu au fost selectați și au făcut parte din Lotul Național al României pentru care au și evoluat în acea vreme.
Tot această echipă de Campioni Naționali, în luna august a anului 1977, au participat la turneul final de promovare în Divizia Școlară, ocazie cu care au promovat echipa de baschet din Târgu-Jiu din nou în Divizia Școlară.
Următoarea generație de baschetbaliști a activat între anii (1980-1982), la structura sportivă CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR TÂRGU-JIU au fost: MOTOI CRISTIAN, NITU NINI, VULPE NICOLAE, VINTILĂ DORU, CORNOIU SABIN, CATANA MARIUS, OLARU CONSTANTIN , antrenați de Prof. Brădiceanu Constantin și Prof. Bekeș Gabriel.
Următoarea generație de baschetbaliști a activat între anii (1982-1984), la structura sportivă CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR TÂRGU-JIU au fost: SLEJUC DANIEL, AZAMFIREI PIȚI, TROTEA GABRIEL, NICULESCU ADRIAN, DOCHIN CRISTIAN, MAROIU ALIN, ENE EMIL, ION AUREL, CIUCIU DOINEL DOBROTA ALIN, POPESCU DANIEL, TRUSCULESCU CRISTIAN, CIORT CĂTĂLIN, antrenați de Prof. Brădiceanu Constantin și Prof. Bekeș Gabriel.
Următoarea generație de baschetbaliști a activat între anii (1984-1986), la structura sportivă CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR TÂRGU-JIU au fost: ANDRIȚOIU OCTAVIAN, BALOSIN MIRCEA, BADESCU CRISTIAN , GARDU BEBE, VLAICU MARIUS, TRASCA LIVIU, TUVENE MARIAN, PATRUT COSMIN, POPESCU CARLOS, CIOBANU ROMEO, SAVU DANIEL, antrenați de Prof. Bekeș Gabriel și care au obținut locul III, la Campionatul național de Juniori III. Programul acestei întâlniri de vineri 28 iunie 2019, constă în desfășurarea unui miniturneu între echipele participante, meciuri de baschet, de prietenie și de aducere aminte ale acelor vremuri, între foștii sportivi-baschetbaliști campioni care vor avea loc, la ora 18.00, la Sala de Sport a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și la care vor participa foștii sportivi, antrenorii și conducătorii din acea vreme a Școli Sportive Târgu-Jiu, iar după aceea se vor retrage la o cină la o terasă din Municipiul Târgu-Jiu.
Asociația Județeană de Baschet Gorj, prin președintele său, domnul Marius Vlaicu, va oferi tuturor participanților la această întâlnire diplome, tricouri și trofee. „În acest an organizăm a șasea ediție a întâlnirilor generațiilor de baschetbaliști și ne dorim alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj să permanetizăm în fiecare an asemenea evenimente de întâlniri ale fostelor generații de baschetbaliști. Asemenea acțiuni reprezintă atât un imbold mobilizator pentru noi ca structură sportivă, cât și un model pentru viitoarele generații de baschetbaliști din județul nostru”, a declarat Președintele Asociației Județene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here