Spitalul Rovinari, renovat și mobilat cu sprijinul unei fundații

830

Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari a beneficiat de o donație din partea Fundației Raza Speranței, datorită căreia unitatea sanitară rovinăreană va fi modernizată și mobilată parțial. Potrivit primarului Robert Filip, cu ajutorul aceleiași fundații se vor realiza și alte obiective, între care înființarea unui cămin de bătrâni și o cantină socială.

Donațiile la spitale încep să devină o obișnuință în județul nostru. După ce, în ultima perioadă, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a beneficiat de donații din partea Kliniken Helfen din Germania, acum un alt spital se bucură de modernizare. Este vorba despre Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari, care a beneficiat de o donație din partea Fundației Raza Speranței, datorită căreia unitatea sanitară rovinăreană va fi modernizată și mobilată parțial. Potrivit primarului Robert Filip, cu ajutorul aceleiași fundații se vor realiza și alte obiective. “Mulțumim domnului Dr. Karl H. Koch, fundației Raza Speranței și domnului președinte Constantin Trufaș pentru actul de donație care l-au făcut necondiționat pentru Spitalul din Rovinari și pentru orașul nostru. Cu ajutorul fundației Raza Speranției vom renova și mobila Spitalul “Sfântul Ștefan” parțial, vom amenaja trei apartamente ale unor persoane cu probleme sociale și vom pune la dispoziție o locație pentru a înființa un cămin de bătrâni și o cantină socială. Aș vrea să menționez că toate aceste lucruri sunt acte caritabile și ne-au costat doar un titlu de cetățean de onoare oferit domnului Dr. Karl H. Koch, printr-o hotărâre de consiliu local”, a declarat edilul Robert Filip.

Astfel de acte caritabile ar trebui să devină o obișnuință la nivelul tuturor unităților sanitare, întrucât din bugetele proprii nu sunt posibile investiții pentru modernizare și dotare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here