Spitalul Rovinari aşteaptă vizita reprezentanţilor MRC

302

Reprezentanţii Mişcării Române pentru Calitate (MRC) vor efectua o vizită la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan Rovinari”. Scopul deplasării acestor specialişti la unitatea sanitară rovinăreană este definitivarea certificării spitalului în privinţa îndeplinirii standardelor calităţii activităţii medicale. La jumătatea anului viitor se va face acreditarea Spitalului Rovinari.

Toate unităţile spitaliceşti trebuie să se acrediteze, miza acestui proces fiind obţinerea finanţării de la buget, acreditarea referindu-se la o evaluare standard generală a calităţii serviciilor oferite în spitale. Procesul de acreditare este destul de dificil, presupunând mai multe etape. Pentru acreditare, spitalele au nevoie de certificare ISO.
Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari a obţinut aceste certificate. În cursul acestei luni, reprezentanţii MRC sunt aşteptaţi la Rovinari pentru a definitiva procedurile începute. „Aşteptăm ultima vizită a reprezentanţilor Mişcării Române pentru Calitate (MRC) pentru ISO 9001, ISO 14001 şi OHSAS 18001. Vizita este programată pentru luna iunie, în vederea definitivării îndeplinirii standardelor calităţii activităţii spitalului. Toate aceste lucruri stau la baza acreditării spitalului, care va avea loc la jumătatea anului viitor”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here