Spitalul Novaci angajează doi medici şi un farmacist

476

mediciDeficitul de personal medical din sistemul sanitar gorjean începe să fie uşor corectat prin angajările ce urmează a se face. La Spitalul Orăşenesc Novaci s-au scos la concurs două posturi de medic şi unul de farmacist pentru unitatea farmaceutică a spitalului.

Pensionările, plecările în străinătate, dar şi faptul că angajările în sistemul de stat au fost blocate, au condus la o lipsă de personal medical şi auxiliar destul de mare în toate spitalele. Odată cu deblocarea câtorva posturi, fiecare unitate a scos la concurs atâtea posturi, cât i s-a permis.

Un pediatru şi un medic pentru Primiri – Urgenţe, la Novaci

Spitalul Orăşenesc Novaci a angajat, nu demult, două asistente. Acum, conducerea unităţii spitaliceşti a dat anunţ pentru noi angajări, de această dată, căutându-se doi medici. “Este vorba despre un post de medic la compartimentul de Primiri – Urgenţe şi un medic specialist pediatru. Anunţul a apărut vinerea trecută în revista Viaţa Medicală”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Până în prezent nu sunt semnale că va fi o concurenţă foarte mare pentru aceste posturi, însă Eufimia Dumitrescu spune că “medicul pe care îl avem acum la Primiri – Urgenţe, angajat pe perioadă determinată, se va înscrie la concurs. Şi pentru postul de medic specialist pediatru avem o promisiune şi aşteptăm concretizarea acesteia”.

Nici un semnal pentru postul de farmacist

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a scos la concurs şi un post de farmacist. Deocamdată, nu s-a arătat nimeni interesat de acesta. “La farmacist încă nu e niciun semnal că ar vrea cineva să se înscrie la concurs. Nu ştiu de ce este această situaţie, însă ştiu sigur că fără farmacist nu poate funcţiona farmacia spitalului. Soluţia, în cazul în care nimeni nu s-ar prezenta, ar fi să continuăm cum o facem acum; avem pe cineva cu jumătate de normă şi o să mergem tot aşa”, a adăugat Eufimia Dumitrescu, directoarea spitalului.

La fel ca şi anunţul pentru angajarea medicilor, şi cel pentru farmacist a apărut vinerea trecută, astfel că doritorii au la dispoziţie 15 zile (din ziua publicării anunţului) pentru a se înscrie. După expirarea acestui termen, la nivelul spitalului se va alcătui o comisie de evaluare şi se va stabili data concursului.

Ideal ar fi că pentru fiecare post în parte să „se bată” cât mai multe persoane, iar cea mai bine-pregătită, practic şi teoretic, să fie angajată, dar, indiferent de numărul candidaţilor, important este ca posturile vacante să fie ocupate şi să se mai corecteze, astfel, deficitul de personal din sistemul sanitar gorjean.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here