Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, fără buget anual

297
spital facuta de mineSpitalul Judeţean Târgu-Jiu îşi desfăşoară, în prezent, activitatea şi oferă servicii medicale fără a avea un buget. Acesta nu există, însă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a acordat nişte bani doar pentru primul trimestru al acestui an, ca o anexă a contractului de anul trecut.

„S-a repartizat o sumă doar pentru primul trimestru. Astfel, Spitalul Judeţean acordă servicii medicale în baza unui act adiţional la contractul cadru pe 2009, iar acest lucru va dura până va apărea programul cadru pe 2010”, a declarat Danina Cărăgui, purtător de cuvânt al CJAS Gorj.

Suma repartizată pentru trimestrul întâi către Spitalul Judeţean din partea CJAS este în valoare de 13.161.241 lei. Din păcate, termenul dat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu privire la bugetul pe întregul an al unităţilor spitaliceşti nu poate fi îndeplinit. „Pe site-ul Casei Naţionale s-a dat drept termen ziua de 1 aprilie, însă este clar că se va întârzia, deoarece bugetul pentru Spitalul Judeţean Târgu-Jiu este deocamdată în fază de proiect”, a completat Cărăgui.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here